Dension car dock for Smartphone BT autós kihangosító

by Lasy

A Dension car dock for Smartphone készüléket szeretném most bemutatni nektek. Ez egy kihangosító, és FM transmitter egyben, de lehet aux kábellel is használni.

Mivel a készülék Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz, így minden egyes zeneszámot, le tud játszani, ami a telefonunkon van, sőt a hívást automatikusan ki is hangosítja.

Persze itt jöhet a kérdés, hogy miért pont egy autós ki hangosító ez… Mivel nem autóban használtam (mert az nekem nincsen), így kellett egy átalakítót vennem. Létezik hálózatról szivargyújtó átalakító, mely potom pénz.

Akkor nézzük is mi lenne ez a készülék. Találtam a Dension oldalán, meg jó pár helyen olyan leírást, amiből mindenki megérti mi is ez. Íme:

  • Dension Car Dock for SmartPhone – A legtöbbet hozza ki okostelefonjából. Kicsi, könnyű, kompakt, és mégis működik. Bármely autóban, bármilyen okostelefonnal (ami tartalmaz A2DP BT technikát).
  • ZENÉL. Okostelefonján tárolt, vagy streamelt bármely audio tartalmat (zene, web-rádió, video, játékok hangja, stb.) az autója hangszóróin át hallgathat.
  • KIHANGOSÍT. Telefonáljon biztonságosan kéz nélkül, az autó hangszóróin keresztül kihangosítva! A VoIP telefonálást (pld: Skype, Viber, Vonage stb) is képes kihangosítani, így költséget spórol meg Önnek!
  • NAVIGÁL. Okostelefonjára telepített navigáció hangutasításait is autója hangrendszerén át hallhatja, miközben a horizontális és vertikális irányok közötti váltás csak egy mozdulat műve.
  • TÖLT. A beépített micro USB csatlakozóval tölti ezzel a szabvánnyal szerelt okostelefonját.(Más csatlakozója van? Sebaj, kínálunk opcionális átalakítókat is!)
  • TART. Szabadalmaztatott, flexibilis mechanikája bármilyen helyzetben megtartja telefonját akár a szélvédőre, akár a műszerfalra rögzítve! Még egy imbusz csavarkulcsot is beépítettünk, hogy mindig kéznél legyen, ha annak csavarjait lazítani, vagy feszíteni szeretné! Görgessen listákat függőlegesen, vagy nézze a navigációt vízszintesen. Egy mozdulat.
  • PLUG & PLAY. Bármikor átteheti másik autóba, kis méreténél és autótól független képességeinél fogva. Több autót használ? Külföldre utazik? Autót bérel? Autót cserél? Mindezen esetekben tökéletes megoldást kínál a Car Dock for SmartPhone.
  • AKÁR ZSEBBŐL IS. Az alkalmazott technológia szerint telefonját akár be sem kell, helyezze a tartóba, Bluetooth-on keresztül az mégis képes ugyanúgy kommunikálni autója rádiójával, mintha fizikailag is csatlakoztatná.
  • Hogyan kapcsolódik az autórádióhoz? Kétféleképpen lehetséges. Amennyiben van AUX bemenete autórádiójának, úgy a csomagban található kábellel ehhez kell csatlakoztatnia. Amennyiben nincs, úgy a Dension által fejlesztett HPST technológia az autó saját vezetékhálózatán keresztül képes eljuttatni a frekvencia modulált jeleket az autórádió antenna bemenetére, a szivargyújtó csatlakozón keresztül. Ennek a megoldásnak a segítségével, mint egy rádióadót tudja hallgatni a telefonjáról érkező valamennyi hangot. Válasszon ki egy üres frekvenciát az autórádión, majd ugyanazt a frekvenciát kell beállítania a Car Dock for SmartPhone-on is okostelefonja billentyűzete segítségével! Gyerekjáték, mégis működik!
  • A legjobb mi telefonjával történhet!
  • „Bónusz”: nem csak telefonról játszhat le zenét segítségével autójában, de tablet, vagy notebook számítógépéről, sőt minden Bluetooth ( HSP+A2DP) képes eszközről és azok sokan vannak…

Ebből elég sok minden kiderül.

Nekem egy csöppet meggyült a bajom a főzött rommal X8-on, a GingerDX nem igazán szerette. Viszont a 2.1 gyári rom szépen kommunikált vele. Erősen gondolkodom, mi lehet a gond a főzött rommal, de lehet, ki fogom próbálni más rommal, és más készüléken is. Feltehetőleg e kütyü a gyári romokhoz lett kitalálva.

Jelenleg egy LG P500-at nyúzok, és szépen megy vele. próbáltam a 2.3.3 gyári romon és a főzött ICS romon is minden gond nélkül megy. Igaz én az AUX kábelt használom, mert nem tudom az FM transmittert összekötni a mini hifimmel. De ezt is szeretném kipróbálni. Ha minden igaz az FM transmitter nem egy nagy hatótávolságú, így lehet, csak 1-2 méteren belül tud kommunikálni vele.

Hamarosan beszélek a fejlesztővel, hogy Androidon tárcsázóba nem lehet beütni azt, hogy csatlakozzon az FM transmitterrel. Elviekben ahová be van állítva a rádió, azt kell tárcsázni, mint pl. 100.3 MHz-n van akkor ###1003 hívás. De amint a hívást indítom, mondja a hölgy hogy nem engedélyezett. 🙁

Képeket a Picasaweb oldalunkon találjátok meg.
https://picasaweb.google.com/111970487604696641421/DensionCarDock

Related Posts