Bemutatkozik a Sony első okostelefonja, az Xperia S

by jelcstamas

Xperia S 05

Az Xperia NXT sorozat első modelljét, az új generációs Sony készülékek egyikét a mai napon sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a 2012-es Las Vegas-i Consumers Electronics Show közönségének. Az új, Android rendszerrel működő okostelefon a nagy felbontású képernyőnek, a Sony HD élménynek és a 12 megapixeles kamerának (amely készenléti módban képes mindössze 1,5 másodperc alatt felvételeket készíteni) köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt biztosít. Az Xperia S rendszerét egy erős, 1,5 Ghz-es, kétmagos processzor is kiegészíti, amely növeli a sebességet és a készülék teljesítményét.

Az Xperia S a Sony portfólióban:

Az Xperia S lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztassák okostelefonjukat a Sony bármely platformjának képernyőjéhez, és élvezzék vagy megosszák a tartalmakat azon keresztül, amely nekik leginkább megfelelő, legyen ez televízió, okostelefon, laptop vagy táblagép. Az okostelefont a fogyasztók HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatva a már élvezhetik is a Sony Entertainment Network adatbázisából elérhető kedvenc tartalmaikat, vagy egyetlen gombnyomással akár fotóikat is megoszthatják a vezetéknélküli hálózaton keresztül. Az Xperia S NFC (near field communication) támogatással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat osszanak meg egymással, valamint felfedezzék az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

Még tökéletesebb szórakoztató élmény a Sony-tól:

Az Xperia S-en keresztül a felhasználók elérhetik a Sony Ericsson Entertainment Network adatbázisának szórakoztató tartalmait. A Music Unlimited a 12 millió dalból álló globális zenei gyűjtemény nyújtotta élményt, a Video Unlimited pedig a legnagyobb stúdiók hollywoodi sikerfilmjeit és televíziós show műsorait kínálja.

Az Xperia S Playstation Certified minősítéssel rendelkezik, így kiváló minőségű játékélményt biztosít, valamint hozzáférést a Playstation Store tartalmaihoz.

Azonnal felismerhető dizájn:

Az Xperia S egy teljesen új formatervezési megközelítés stílusjegyeit hordozza magán, amely az “Iconic Identity” nevet kapta. Az azonnal felismerhető, egyszerű és jellegzetes új dizájn az Xperia NXT sorozat modelljein mutatkozik be először. A készülék alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt található megvilágított panelnek – amely kihangsúlyozza az okostelefon képernyőjét – köszönhetően egy azonnal felismerhető, egyedi, ikonikus megjelenést biztosít.

A felhasználói felületet szintén átalakították, hogy megfeleljen a hardver minimalista dizájnjának. A kezdőképernyő új, színes emblematikus füst háttérrel rendelkezik, melynek megjelenítésével a tervezők tökéletesen kihasználták a HD Reality Display és a kétmagos processzor által nyújtott lehetőségeket.

Elérhetőség:

Az Xperia S 2012 első negyedévétől lesz elérhető világszerte. A készülék kezdő, 2.3-as Android (Gingerbread) rendszere 2012 második negyedévétől frissül az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) szoftverével.

Az Xperia S legfontosabb funkciói:

  • 4.3 hüvelyk átmérőjű Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel és HD felbontású (1280 x 720) képernyővel, 720 pixeles előlapi és 1080 pixeles hátlapi kamerával HD minőségű felvételek készítéséhez
  • 1.5 Ghz-es kétmagos processzor a gyors böngészéshez és tartalmak letöltéséhez, amelynek a belső 32 GB-os tárhely biztosít helyet
  • 12 megapixeles, Sony Exmor R-ral valamint Fastest Capture-rel felszerelt hátsó kamera, amellyel készenléti módban mindössze 1.5 másodperc alatt készíthetők fényképek
  • NFC (near field communication) kompatibilis, így az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint az Xperia Smart Tagekhez való hozzáférést teszi lehetővé
  • a készülék DLNA vagy HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatható, és a BRAVIA Sync funkció segítségével akár a televízió távvezérlőjével irányítható. A készülék így HD megosztást és a tökéletes HD élményt kínál a televízión keresztül is.

A Sony Xperia S hivatalos magyar oldalát itt találjátok!

Kapcsolódó cikk:

Related Posts