Xperia X10 Android 2.3 update fejlemények

by jelcstamas

A Sony Ericsson még márciusban jelentette be, hogy érkezik az Android 2.3 a tavalyi nagyágyúra, azaz az Xperia X10-re. A frissítésről áprilisban már láthattunk képeket, míg június elején egy videót is.

X10-Gingerbread-low-res

Ma azonban a Sony Ericsson nyilatkozott a frissítés fejleményeiről. A jelenlegi tervek szerint az Android 2.3 update augusztus elején érkezik az X10-re.

Történtek azonban pozitív változások az eredeti ütemtervhez képest, ugyanis a kamera UI végül nem az alap Android verzió lesz, hanem ugyanaz, amit már az Éclair változatnál megszokhattunk, valamint megerősítést nyert, hogy a Facebook inside Xperia funkció is tiszteletét teszi az X10i-n!

A jelenlegi tervek szerint az Xperia X10 és az Xperia arc szoftveresen ugyanaz lesz, csak a DLNA fog hiányozni a 2010-es modellből. Továbbá a Sony Ericsson ismételten megerősítette, hogy sem az X10 mini páros, sem az X8 nem nem frissül tovább az Android 2.1 rendszerről. Ennek oka a készülékek kevés RAM-ja, ami nem tenné lehetővé, hogy a 2.3-as szoftver megfelelő felhasználói élményt nyújtson. Ráadásul ezen készülékeknél nem alkalmazható az az eljárás, ami lehetővé tette az X10 2.3-as frissítését. Így az elszántaknak marad a nem hivatalos megoldás.
Jöjjön a Sony Ericsson videója, melyen a 2.3.3-as szoftverű Xperia X10-et láthatjuk:

Forrás: Sony Ericsson Product Blog

Related Posts