Qriocity – Az új PlayNow Plus?

by jelcstamas

qriocity-logo

A Sony ma hivatalosan is leleplezte a Music Unlimited powered by Qriocity nevű szolgáltatását! A Qriocity egy felhőalapú digitális zenei szolgáltatás, ami megadja a zene szerelmeseinek a hozzáférést több millió zeneszámhoz. A Sony indításnak is több, mint 6 millió zeneszámot tesz elérhetővé több nagy stúdió  (Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Warner Music Group, EMI Music, valamint több nagy független kiadó) kínálatából.

A Music Unlimited powered by Qriocity felhasználói a szolgáltatást több eszközön is elérhetik ( a 2010-es hálózati kapcsolatra képes BRAVIA és Blu-ray készülékein, PlayStation 3-on, VAIO-n, hálózati kapcsolatra alkalmas Sony médialejátszókon és Android rendszerű készülékeken). Android OS-el rendelkező készülékek esetén nem csak Sony Ericsson Xperia modellekhez lesz elérhető a kliens, de azok esetén beépül a Timescape-be is, az X10 esetén pedig a Mediascape-be is.

A szolgáltatás első körben Angliában és Írországban lesz elérhető, majd a második körben Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Új-Zélandon és az Egyesül Államokban.

További érdekesség, hogy a zenéket kategorizálhatjuk, a korábbi Walkman készülékekből megismert SenseMe segítségével is.

A havi előfizetési díj 4 és 10 GBP között fog alakulni Angliában és Írországban csomagtól függően. Az olcsóbb, 4 Fontos csomag (Basic) segítségével hallgathatunk több, mint 1 millió zeneszámot, szerkeszthetünk saját lejátszási listákat, és kihasználhatjuk a SenseMe adta előnyöket. A drágább, 10 Fontos csomag (Premium) esetén mindezeken felül van lehetőségünk hozzáférni bizonyos prémium csatornákhoz, extra játékokhoz, és akár saját csatornákat is készíthetünk.

Az ötlet nem rossz, azonban reméljük, hogy nem kerül a PlayNow Plus sorsára hazánkban, már ha bevezetésre kerül egyáltalán a szolgáltatás.

Related Posts