Cedar – Első benyomások, külső és tartozékok

by pappfer

Egy kicsit megkésve, de elkezdődött ez a teszt is! Nehéz összefoglalni a dolgokat erről az eszméletlenül jó telefonról. Na ezzel szinte mindent elárultam, de nem hiszem, hogy sokat rontok a dolgon.

IMG_6209ps1jk

A Sony Ericsson Cedar az alsó kategóriában versenyez és nem is rosszul, hiszen eszméletlen jó ár/érték arányú telefonról van szó, ami a maga kategóriájában meglepően sokat tud. A GreenHeart csöppség ára kártyás csomagban 20000 Ft körül alakul amiért kapunk egy olyan telefont, ami rendelkezik egy 2,2 hüvelykes, QVGA felbontású, 262000 szín megjelenítésére képes kijelzőt, hálózati profilokból is hozza a maximumot, ugyanis van GPRS, EDGE, 3G és HSPA is, tehát netezésre is maximálisan alkalmas, legalábbis sebesség szempontjából. Van itt még a kategóriában átlagosnak mondható 2 megapixeles kamera, amivel QVGA felbontásban vehetünk fel videót. Szoftveres oldalon is nagyon rendben van, ugyanis van Flash Lite 3.0 támogatás és Walkman Player 4.0 is. Mindezen felül vannak itt még szabványos csatlakozók is, konkrétan 3,5 mm-es Jack és microUSB csatlakozó is. Mindezt figyelembe véve semmivel nem tud kevesebbet, mint bármelyik zárt rendszerű Sony Ericsson, leszámítva a kamerát, a kijelzőt és a gravitációs szenzort, ugyanis az utóbbi kimaradt a repertoárból. Eddig elmondhatók, hogy a Cedar egy 10-es listán 10 pontot kap, legalábbis nálam. Van itt még microSDHC támogatás és bluetooth is.

Mindezek ellenére senki ne számoljon egy okostelefon tudására. A sok pozitívum ellenére azért vannak negatívumai, azaz inkább egy negatívuma a készüléknek, méghozzá a sebesség, ami egy szoftverfrissítést követően megoldódhat. Ha a készüléken Flash menü van beállítva, akkor a menübe lépéskor kicsit megtorpan a Cedar, de utána minden a megszokott módon működik, néha ugyan belassul a csöppség, de ennek a javulására minden esély megvan és a flash menük száműzésével egyszer sem fordult elő.

IMG_6211ps1jk

Külső szempontjából egy tipikus Sony Ericsson, ez nem vitás. Szemből a hangszóró alatt a kijelző, alatta pedig a kicsit keményre sikeredett billentyűzet. Hátul csak a kamera objektívje és a multimédiás feladatokért felelős hangszóró található. Baloldalt a microUSB csatlakozó, jobboldalt a hangerő szabályozó gombpáros, míg a tetején a 3,5mm-es Jack csatlakozó foglal helyet. Design szempontjából megemlítendő még, hogy természetesen a hátlap itt is domború. Aki csak fogta a készüléket a kezében, attól negatív jelzőt nem hallottam, főleg miután az árát is közöltem.

A doboz tartalmának listája minden, csak nem hosszú, ugyanis a készüléken és néhány papíron kívül csak egy töltő foglal helyet a parányi dobozban, ami betudható az árnak, bár egy headset azért beférhetett volna.

Related Posts