Sony Ericsson Vivaz Pro – Készenléti képernyőkről részletesen

by pappfer

Több levelet is kaptam már a készenléti képernyővel kapcsolatban! A kérdések leginkább a testreszabhatóságra irányultak, úgyhogy úgy gondoltam, hogy megírom, mik jellemzik a készenléti képernyőket.

Készenléti képernyők

Mint a fenti képen is látszik összesen öt különböző készenléti képernyő közül választhatunk gyárilag. Nézzük őket részletesen.

Finger Use:

Finger Use

A név egyértelműen körülírja, hogy mire hivatott ez a készenléti kijelző. Leginkább a nagy kézzel rendelkezőknek ajánlott. A kijelzőn ilyenkor négy gyorsindító ikon sorakozik, amit tetszés szerint változtathatunk. Alul is található három ikon, azonban ezek nem változtathatóak meg (menü, tárcsázó és profilok).

Sony Ericsson:

Ez az egyetlen készenléti kijelző amiről nem tudtam képernyőfotót csinálni. Korábban már írtam róla, de azért tömören itt is jellemzem. Ez egy 5 lapos készenléti kijelző, amik között vagy a kijelző tetején látható ikonokkal, vagy a képernyő simogatásával válthatunk. Mind az 5 lap tartalmát testreszabhatjuk, azonban csak 1-1 funkció helyezhető rájuk, tehát nem egy Widget jellegű dologról van szó. Kihelyezhetünk ezekre a lapokra háttérképeket, flash alkalmazásokat, Twitter klienst, gyorstárcsázót, fényképalbumot stb. tehát elmondható, hogy teljes mértékben testreszabható. Pofás és a legjobban kezelhető az öt lehetőség közül.

Full page:

Full Page

Azoknak akik korábban használtak S60-as Nokia-t ez lehet a legkézenfekvőbb készenléti kijelző, hiszen szinte 100%-ig ugyanaz. A képernyő felső részén 6 kisméretű ikon található, amiket szabadon változtathatunk, bár ami billentyűzettel működött az itt ujjal kicsit nehézkes. A képernyő alján itt is a Finger Use-hoz hasonlóan három ikon található, amik itt sem módosíthatóak (menü, tárcsázó és profilok).

Basic:

Basic

Na a Basic, az a készenléti kijelző, ami abszolút felesleges, ugyanis nincsenek gyorsindító ikonok, csak a kijelző alján található 3 nem módosítható ikon (menü, tárcsázó és profilok).

Navigation bar:

Navigation Bar

Ezt a készenléti kijelzőt is a használhatatlanság jellemzi. Baloldalon 4 szabadon változtatható ikon található, amik eszméletlenül kicsik és lehetetlen minden alkalommal eltalálni őket. Az alsó rész az szokásos.

Összegzés: Elmondható, hogy az öt készenléti kijelző közül kettő tekinthető kezelhetőnek. A Finger Use alkalmas nagy ujjal rendelkező személyeknek, de a legjobb egyértelműen a Sony Ericsson által készített készenléti kijelző, ami rendkívül látványos, testreszabható és nagyon jól kezelhető. Egyébként a másik négy (Finger use, Full page, Basic, Navigation bar) gyári Symbian készenléti kijelző. Egy kicsit zavaró tényező van ezekkel a képernyőkkel: nem fordulnak el, míg a menü többi része alkalmazkodik a készülék helyzetéhez.

Ha további kérdésetek van a készülékkel kapcsolatban, akkor még pár napig tudok segíteni. 🙂 ([email protected])

Related Posts