Sony Ericsson Vivaz Pro – Média menü

by pappfer

MediaMenu

Megérkeztünk a Sony Ericsson Vivaz Pro nagy negatívumához! Nem konkrétan a média menüvel van a probléma, hanem a hangminőséggel. Mivel egy friss készülékről van szó, még reménykedhetünk benne, hogy javulni fog a helyzet, de a mostani pillanatokban hihetetlenül gyengén muzsikál a készülék, én nem akartam először hinni a fülemnek. Azonban nem csak a hangminőséggel van probléma, hanem a hangerővel is. Ha nagyon összeakarom hasonlítani valamivel, akkor a Sony Ericsson W880 jut róla eszembe, halk, erőtlen. Természetesen nem a borzalmas kategória, de nem ezt várná az ember egy felsőkategóriás készüléktől.

Térjünk ki azért a média menüre is, ami veszettül jól néz ki, gyorsan és pörgősen használható. Design szempontjából megegyezik a zárt rendszerű Sony Ericsson-okban megismertekre, azonban itt csak a képek, a zenék és a videók érhetőek el, míg a Java alapú készülékeknél ide kerültek a játékok, az RSS hírcsatornák is.

Zene:

A lépfeném, sajnálom, de így van! Én a telefonomat használom zenehallgatásra, hiszen mindig nálam van, de a Vivaz Pro zenelejátszója nem alkalmas erre a feladatra. Gyárilag nincs hangszínszabályozó (a PlayNow rendszerben letölthető egy ingyenes szoftver, de nem sokat javít a helyzeten), tehát hiányzik a MegaBass is. A csomagban található stereo headset átlagon aluli, szót sem érdemel, de kipróbáltam a készülékkel a HBH-DS970 típusú Sony Ericsson bluetooth headset-em és láss csodát a Vivaz Pro azonnal szépen muzsikált, tehát ha valaki zenehallgatásra is használja a telefonját annak érdemes beszereznie egy minőségi fülest, bár ott figyel a 3,5mm-es Jack csatlakozó is, tehát a kérdés ilyen szempontból megoldva!

Leszögezném, hogy a Sony Ericsson ígérete szerint a következő frissítéssel kerül a szoftverbe hangszínszabályozó mind a 3 Symbian rendszerű készülékre (Satio, Vivaz és Vivaz Pro), tehát a hangminőség javulása garantált!

Számomra viszont negatívum, hogy mono és nem stereo hangszóró került a készülékbe.

Funkcionalitás szempontjából teljesen rendben van a zenelejátszó: lehet ID3 alapján keresni, megjeleníti az albumborítókat, fut a háttérben stb.

Támogatott zenei formátumok:

  • MP3
  • WMA
  • WAV
  • RA
  • AAC
  • M4A

Várom a frissítést!

Videó:

A videó rész tökéletes (egy jó füles társaságában), persze ebben közrejátszik a gyönyörű kijelző is. Én a Media Go segítségével konvertáltam rá egy majd 2 órás filmet és azt kell mondjam, hogy tökéletesen élvezhető.

Funkcionalitás szempontjából rendben van a program, van TV kimenet is (VGA felbontás), amit sajnos nem tudtam kipróbálni kábel hiányában.

Sokak problémája a DivX és XviD támogatás hiánya, ami a Symbian jelenlétében pótolható hiányosság. (Személy szerint nekem nem hiányzik, mert én Media Go párti vagyok.)

Támogatott videó formátumok:

  • MP4
  • WMV
  • RV
  • 3GP

Fotó:

Mint az előbbiekben írtam, a képek is a média menüből érhetőek el. Itt érhetőek el az “Utolsó fényképek” a “Kameraalbum” és a “Webes albumok” is. A program a fényképeket időrendi sorrendben helyezi el az albumokban, amiket akár címkézhetünk is a könnyebb keresés elérése érdekében vagy feltölthetjük őket a Facebook-ra, illetve Picasa-ra, de új tárhelyeket is felvehetünk az adatbázisba.

Média menü – konklúzió:

Lehet, hogy egy kicsit kusza amit eddig írtam a média menüvel kapcsolatban, úgyhogy egy kicsit összefoglalnám a dolgot.

A média menü funkcionalitás szempontjából teljesen rendben van, eszméletlenül jól néz ki, hozza a szokásos Sony Ericsson minőséget. A legnagyobb problémák a hangminőséggel és a hangerővel vannak, ami nem ennek a programnak a hibája, de mégis úgy gondolom, hogy ide tartozik. Nagyon remélem, hogy hamarosan megjelenik a beígért frissítés, amitől sokat várok és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hiszen ez a legnagyobb probléma a készülékkel.

A következő Vivaz Pro post legyen meglepetés! 🙂

Related Posts