SzerzőBejegyzés
-
sanyi9889567Felhasználó
Elkészültem a leírással,remélem sokan örömüket lelik benne.Próbáltam mindent a lehető legérthetőbben fogalmazni:
sanyi9889567FelhasználóMindenki csak saját felelősségre tegye fel.
Írok ide nemsokára egy részletes leírást hozzá.
[hr]
Csak gyárilag kártyafüggetlen telefonokra lehet feltenni.Ami szolgáltatós,vagy utólag kóddal függetlenített,arra nem,mert azoknál nem nyitható a bootloader,vagyis a rendszer betöltő.Ha a bootloader nyitott,akkor lehet törölni,formázni,írni a telefon szinte minden partícióját.
Holnap a lehető legszájbarágósabban leírom az oda tartozó topikba,hogyan lehet telepíteni.Már elkezdtem a leírást,csak még nem felejtem be.Holnap felteszem délelőtt a teljes leírást.sanyi9889567FelhasználóÉn ezt ajánlom Z5 Dualhoz alternatívaként,biztos lessz itt 8-as rendszer is,van benne jó pár hivatalosan támogatott Sony telefon.Én a Z5 Premium Dual-on fogom majd kipróbálni,csak még arra várok hátha lessz egy második frissítési hullám a sony- nálunk és lessz annyi eszük hogy a Z5 te is kiadják hivatalosan.
Addig is van Mukee Open Source Project:
https://download.mokeedev.com
[hr]
A sima Z5-höz pedig ezt javaslom:
https://get.carbonrom.org/device-sumire.html
A bootloader-t mindkét romnál nyitni kell természetesen.
Én egy Z5 Compacton próbáltam a Mukee féle rendszert,stabilnak tűnik minden jól működött. Most még csak 7.1.2 a rendszer,de szerintem hamarosan jön a 8-as is:)sanyi9889567FelhasználóEgy kicsit lehet mellé nyúltak ennek a 7.1.1-es frissítésnek.Hátha lessz még egy optimalizálás,hibajavítás.Ha kapnánk még egy update-et,abban biztosan kijavítanák a hibákat remélhetőleg.Főleg ha megkapnánk még a 7.1.2-őt a Nugatból.
A 8-as Oreo pedig egyenesen ajándék lenne a Z5 szériánaksanyi9889567FelhasználóIgen láttam,na végre sorrakerültünk:D:D:
sanyi9889567FelhasználóValaki olvasta már vagy halott róla esetleg, hogy kapunk-e még a Sony-tól 7.1.1-vagy 7.1.2-es Nugat frissítést?
Mert én egyenlőre még nem találtam róla infót.Pedig jó lenne legalább ha a nugat-ból kiadnák még a legfrisebbet,sok hibajavítás,ráncfelvarrás van benne.Nagyon leálltak a frissítésekkel,mostmár alig csurran-cseppen hébe hóba.Igaz hogy 2015-ös kiadású már a Z5 de kijöhetne még hivatalos Sony rom formájában a 7.1.2 Nugat.sanyi9889567FelhasználóNagyon szeretem a Nugatot,de az aksi üzemidővel én is ugyanígy vagyok.Ha nyúzom a telefont egész nap,netezés,facebook,YouTube, zenehalgatás stb akkor Max 1 nap a 100%-OS töltöttség.Vagy 1.5 -nap Max. Az a baj szerintem hogy a Google a legnagyobb ludas ebben,szerintem eleve nincs jól optimalizálva az egész rendszer sem.Van egy Z1 compactom,azon a Google Pixel kinézetű AOSP 7.1.2-es rendszert használom ( https://androidfilehost.com/?fid=673368273298948587) integrált Gapps-al.Ott is Max.2 nap az üzemidő. Ja,és a Nugat féle extra akkukímélő módot bekapcsolva csak jobban merül az aksi.Szóval ez a Google félek akkukímélő mód,sz**t sem ér!Talán majd az Android O val (oreo kekszről kapja a nevét) javítják az akku üzemidő gondokat.
sanyi9889567FelhasználóSziasztok!
Érdekes dolog ez az OEM-feloldás menüpont.Ha felmegy az ember a Sony bootloader nyitó oldalára , :https://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/
ott az alábbi szöveget írja ki a Z5-re,bootloader nyitáshoz:
Ahhoz, hogy kinyit a Xperia Z5, előkészíti azt a következő lépéseket:
Menj a Settings> About phone, és érintse meg hétszer Buildszám , hogy a fejlesztői beállításokat.
A Beállítások bemegy Fejlesztői beállítások, és lehetővé teszik az OEM kinyitó .
Figyelmeztetés: A készülék funkciók nem működnek ezen a készüléken, amíg ez a beállítás be van kapcsolva. Kérjük, vegye figyelembe! Ez csak akkor lehetséges, hogy feltárja a boot betöltő egyes kibocsátások . Meg tudja nézni, ha ez lehetséges, hogy feltárja a boot loader az eszköz a szolgáltatás menüben az alábbi lépéseket:
Az eszközön nyissa meg a tárcsázó, és adja meg * # * # 7378423 # * # * a szolgáltatás eléréséhez menüt.
Érintse Service info> Configuration> gyökereztető állapota. Ha bootloader unlock hagyjuk azt mondja igen, akkor folytassa a következő lépéssel. Ha azt mondja nem, vagy ha az állapot hiányzik, a készülék nem lehet nyitva.Elvileg bizonyos funkciói nem működnek a telefonnak ha ez be van kapcsolva.
Csak arra lennék kíváncsi,hogy ha pl kinyitom majd egyszer a bootloadert a szokott,hivatalos (parancssor-fastboot-feloldó kód)megoldással,
és bekapcsolom ezt a kapcsolót és fastbootban kinyitom akkor ottmarad-e ez a menüpont nyitott bootloadernél is a FEJLESZTŐI BEÁLLÍTÁSOKBAN,vagy mi van akkor ha az ember kinyitja a bootloadert,aztán kikapcsolja ezt az OEM-feloldást.Vagy ha be sem kapcsolja,és úgy nyit rá a bootloaderre fastboot-ban?Na hogy ilyenkor mi van,erről a Sony oldalain sem találtam még magyarázatot.sanyi9889567FelhasználóNem a szerviz menüre gondoltam.
BeállításokFejlesztői beállításokOEM-feloldás menüpont.
A 6.0.1-es androidban nem volt ilyen. A nugat frisstéssel viszont van ez a beállítás.
Ez van írva alá: A rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése.sanyi9889567FelhasználóA Z5-nél a legfrisebb Nugat droidban a fejlesztői beállításokban észrevettem egy ilyet:
Oem Feloldás
A rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése
Mi ez a mostani telefonokon? Állítólag be kell kapcsolni amikor a hivatalos módszerrel pl nyitni akarod a Sony szerint.
Ez van a sony oldalán róla:
To be able to unlock your Xperia Z5, prepare it by following these steps:
Go into Settings > About phone and tap seven times on Build number to enable developer options.
From Settings, go into Developer options and enable OEM unlocking.
Warning: Device protection features will not work on this device while this setting is turned on.Please note! It will only be possible to unlock the boot loader for certain releases. You can check if it is possible to unlock the boot loader of your device in the service menu by following the steps below:
In your device, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
Tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.Régen nem volt ilyen menü a Sonynál
sanyi9889567FelhasználóAz xperia xz-n már 7.1 van.Persze az a zászlóshajó
sanyi9889567Felhasználókayla wrote:Köszi, sikerült. Nordicra frissítettem, mert közben az is megjelent, és az már az újabb, 378-as. Ebből egyenesen következik – amekkora balfácántyúk vagyok – hogy holnap megjelenik az európai is.Nekm a T-Mobile HU 378-as van fent.
Érdekes dolgokat csinált már nálam is a z5 ezzel a rommal.
Az egyik az volt hogy bedugtam 15%-nál a töltőt,be volt kapcsolva a stamina üzemmód,azon belül is az akku üzemidő növelő és tellyesítménycsökkentő beállítással.Rádugom a töltőt,és nem vette a töltést a telefon.Először azt hittem,az adatkábellel vagy a töltővel van baj.Hirtelen nem tudtam mire vélni hogy nem veszi a töltést,soha nem csinált még ilyet.Kikapcsoltam az egész stamina módot,majd töltőre dugtam újra és úgy már vette a töltést rendesen.
Ebből látszik hogy ez is egy hiba ebben a romban.Nem értem mit vacakolnak vele,jöhetne már a 7.1.1-es nugat,abban már nincsen fele ennyi bug sem,elsősorban a bluetooth és egyéb hibákra gondolok(A stamina,töltést nem veszi, az a Sony hibája)
Egyébként nagyon tetszik ez a Nugat rom,ezeket az apróságokat leszámítva szuper!sanyi9889567FelhasználóSziasztok! Én is tegnap raktam fel flashtool-al a magentás 7.0-s romot:
E6653_T-Mobile HU_1298-7753_32.3.A.0.378_R1DNekem nem csinálja ezt a pin kód dolgot,ujraindítás után olyan 1-2 másodperc múlva amikor feláll a rendszer be is dobja a pin kód kérő ablakot.,utána pedig a képernyőzár pinkódját kéri rögtön.Ez a 378. as végű rom nálam elég jól megy,talán az aksit picivel jobban eszi úgy vettem észre.A hanghívás is jól működik,tiszta a hang is.
sanyi9889567FelhasználóÉn nem igazán tapasztaltam melegedést.Szilveszterkor a Need for Speed No limits-el játszottam de csak langyos volt a hátlap,épphogy érezni lehetett.Mondjuk amikor lefutattam egy antutu tesztet,ott azért már kicsivel jobban felmelegedett a hátlap,de nem volt annyira veszélyes.A telyesítménycsökkenést még nem vettem észre,valami bivaly játékkal kellene megizzasztani szerintem,akkor érződne esetleg.Szerintem sokat orvosolnak a frissítések a snapdragon 810 nél,úgy vettem észre hogy kevésbé melegszik a telefon.
sanyi9889567FelhasználóIgen,egyetértek,a Z5 sem kap örökké updateket,biztosan eljön majd az idő,amikor én is kinyitom rajta a bootloadert,de amíg ilyen jò és stabil gyári frissítések jönnek,addig nem nyúlok hozzá.Majd ha már nem jön több Sony-s rendszer és lesznek jòl használható stabil egyedi romok.A cyanogenmodot én is sajnálom,remélem a LineageOS- fejlesztő csapat feléleszti majd,igaz csak kevesen maradtak a projektre,de ők folytatni akarják.
-
SzerzőBejegyzés