SzerzőBejegyzés
-
mate337Felhasználó
A Clean Master és egyéb „takarító” programokat felejtsd el, mert teljesen felesleges. Mostanában Z1 compactok fagynak facebooktól. Lehet, hogy egy nem túl jó frissítés okozza. Telepítsd újra, ne használj tisztítót. Flashtoollal is telepítheted, szerintem még jobb is.
mate337FelhasználóTessék: https://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/xperia-m4-aqua-driver/
Driver telepítéséhez a Sony PC-s szoftvere is jó
mate337FelhasználóRecovery: Egy olyan szoftver, amely képes a telefonnak szinte összes partícióját kezelni, főleg ha a bootloader nyitott. A recoveryt a telefon indulásakor tudod előhozni.
Root: Teljes hozzáférést kapsz a rendszerhez, tehát módosíthatod a rendszerfájlokat. Magyarul, ha pl van egy 50mb-os felesleges gyári app, azt könnyedén törölheted.
Bootloader: Ez a legalapabb szoftver a telefonodon. Ha itt bakizol, akkor a telefonodnak vége, és esetleg egy szerviz tudja rendbe hozni. Ha itt baj van, akkor hívják úgy a telefonodat, hogy tégla. Egyébként ha ez nyitott, akkor tudsz kernelt is cserélni, hogy új kernel és főzött rom kerüljön a telefonodra. Tehát ha komoly eredményt akarsz elérni, ezt nyitnod kell.
Firmware: ez olyan szoftverek összessége, amely kezeli a hardvert.Ha rootoltad a telefont, akkor már tudsz recoveryt is telepíteni. Ha recoveryt telepítettél, akkor recoveryből tudsz biztonsági mentést is csinálni, aztán mehet a bootloader nyitás. Egyébként Recovery kell főzött rom és fözött kernel telepítéséhez
mate337Felhasználó7.0-át szerintem nyitás nélkül nem lehet, mert nem találtam pre-rooted romot ami jó lenne zártra. Nyitás-> recovery-> SuperSU
mate337FelhasználóNem olyan biztos az.
mate337FelhasználóAzért a Z1 compact annál jóval törékenyebb, illetve nem ismerek Z1 Compact tulajt akinek az eredeti akkut ne kellett volna kicserélnie 1, max 2 év után(cellahiba). Ettől függetlenül egy nagyon jó telefon. Az akku csere meg nem nagy dolog. Simán menni fog ha eljön az ideje, és akár én is segítek ha írsz. Vedd meg nyugodtan, és itt minden bajodra választ kapsz majd(ha lesz).
mate337FelhasználóTelepítsd újra teljesen, megérett rá. Rég volt már gondolom használatban, azóta az alkalmazások mérete megnőtt, mármint amiket használtál, meg talán gyárit is frissített(bár ez nem biztos, mert nem emlékszem milyen updater van benne). Annyi alkalmazással, mint amennyit felsoroltál, nem lehet nagy probléma. Viszont ha jól tudom gyárilag például a facebook is fent van, na annak a frissítése sokat foglalhat.
mate337FelhasználóNa ez nagyon gyakori jelenség. Nekem minden, adott telefonhoz való ragasztóval ez volt a helyzet. Azóta rendeltem kijelző cseréhez való ragasztótekercset, kicsit bonyolultabb, de egy se jött még le.
mate337FelhasználóÚgy kell feltenned a régebbi romot mint az újabbat. Különbség nincs, menjen flashtoollal, csak legyen factory reset.
mate337FelhasználóA mostani telefonodat is csinálhatod flashtoollal. Stabilabb mint a PC companion, és mindig támogatni fogja
mate337FelhasználóSzia! Sonyban nincsen előre telepített recovery. Flashtoollal kell újra telepítened, vagy PC Companionnal(ha még támogatja a telefonodat). Viszont ez a Z5 téma. További segítséget a telefon topikjában adok. Ha nincsen, akkor létre hozhatsz egyet, csak a mobiltelefonok részlegbe tedd.
mate337FelhasználóAhogy látom neked se kell majd a főzött rom hiány miatt aggódnod. Van bőven Egyébként ha jól tudom, a Z5-ben Snapdragon 810 első verziója van, ami melegedési gondokkal küzd. Nálad ez mennyire jelenik meg? Illetve a frissítések során hogyan javult? Voltak gyártók, akik viszonylag javítottak ezen a dolgon szoftveres megoldásokkal, ami teljesítmény csökkentést jelent. Ez érződik?
mate337FelhasználóRouter? Hát ilyenről se hallottam még. Nem dobta el folyamatosan a jelet?
mate337FelhasználóA Cyanogenmod „halála” elkeserítő.. Részben egyetértek Jancsesszal, mert a 2012-13-14-ben botrányosak voltak a Samu telefonok, és a CM tartotta életben őket. Egyébként az igazi android élmény valóban nem rossz, viszont ezek az UI-k teszik egyedivé az adott gyártó telefonját. Mellesleg így megvan a lehetőséged, hogy a gyártó felületét használd, vagy mondjuk egy AOSP romot(persze általában a garancia az ára). Egyébként a Snapdragon 800/801-re nagyon jó romok készültek, és 2016-ban sem okoznak csalódást. Eljön majd az idő, hogy Z5 a Z5-nek is szüksége lesz főzött romra, és a google igen szép designt alkotott, ezért már lassan nem is bánom ha oda a Sony UI, vagy esetemben touchwiz. Részben az szomorít el a Sonyban, hogy 2013-tól nem igazán mutattak fel újítást formatervben. Nem mondom, hogy nem szépek, csak nem hoznak forradalmi változást. Más benne a chipset, kis ráncfelvarrás. Remélem 2017-ben összeszedik magukat, és hoznak valami újat, ami vissza veszi a vásárlóikat. Ne értsetek félre, nagyon szeretem a Sonyt, de rázódjanak fel egy kicsit
mate337FelhasználóAzt írják, hogy apróbb hibákat javítottak és 7.0-ás verzió.
-
SzerzőBejegyzés