Hivatalos az Xperia XZ2 és XZ2 Compact

by Chabee

A Sony Mobile tegnap hivatalosan is bejelentette az új zászlóshajó családját az MWC kiállításon, két méret változatban, a legfrissebb csúcshardverrel és 18:9-es képarányú megjelenítővel. Az Xperia XZ2 és Xperia XZ2 Compact névre hallgató újdonságok a hardveres frissítésen kívül új formanyelvet is kaptak, mellyel a gyártó célja az volt, hogy a lehető legjobban illeszkedjenek a kézbe a készülékek, ezért a hátlapjuk ügyesen kidomborodik a közepe fele.

Xperia XZ2

A készülék már a legújabb trend szerint kisebb kávákkal és 18:9-es képarányú HDR megjelenítővel rendelkezik (Gorilla Glass 5 védelemmel), noha a felbontás maradt a klasszikus Full HD, azonban megnyújtott (Full HD+, vagyis 1080 x 2160 pixel) változatban, ami így már 5,7 inchre terpeszkedik. A készülék mindkét oldala 3D domborítású üveggel van fedve, az oldala pedig alumínium. Az ujjlenyomat olvasó az XA2 családhoz hasonlóan már itt is a hátlapra költözött. A burkolat alatt a Qualcomm legújabb fenevadja, a Snapdragon 845 fog szolgálatot teljesíteni, Adreno 630 grafikus gyorsítóval megtámogatva, valamint 64 GB a belső memória, 4 GB-nyi a RAM és az IP 65 / 68-as védettség sem marad el. Az 1 / 2,3 inch-es Exmor R kamera az XZ Premiumból és az XZ1-ből kerül át, maradt 19 megapixeles, viszont a 960 fps lassított felvétel immár Full HD felbontásban is rögzíthető, 4K videók pedig már HDR-rel is. Az előlapi kamera egy 5 megapixeles, széleslátószögű, 1/5 inch-es szenzor. Az akkumlátor kappacitása 2700-ról (XZ1) növekszik 3180 mAh-ra és vezeték nélkül is tölthető.

A 193 grammos készülék 153 mm magas, 72 mm széles, vastagsága a széleken 6 mm, a közepén pedig 11,1 mm.

Az Xperia XZ2 S-Force sztereó hangszórókat kapott, melyek a Sony szerint az eddigi leghangosabbak, ráadásul egy új fícsörként egy külön rezgőmotor (Dinamikus Vibrációs Rendszer) is be fog kapcsolódni zenelejátszásnál és videólejátszásnál, állítható intenzitással. 

Sajnálatos módon viszont 3,5 mm-es jack csatlakozót nem kap a készülék, melynek sokan nem örülnek, viszont a csomagban mellékelve lesz egy USB-be dugható átalakító, ami pótolja a 3,5 mm-es jack aljzatot.

Az elérhető színek fekete, ezüst, rózsaszín és sötétzöld lesznek.

Xperia XZ2 Compact

Az XZ2 Compact 168 grammos, 135 mm magas, 65 mm széles, vastagsága a széleken 7 mm, a közepén pedig 12,1 mm.

Paraméterei közül szinte minden megegyezik a nagytesóval, azonban kijelzője 5 hüvelykes, az akkumlátora 2870 mAh kappacitású, a hátlapja matt, polikarbonát műanyag, valamint az extra rezgőmotor és a vezeték-nélküli töltési lehetőség kimaradt.

Az elérhető színek fekete, fehér-ezüst, rózsaszín és világoszöld lesznek.

 

Forrás: Xperia Blog, Xperia Blog

 

Related Posts