Sony készüléken is demózzák az Ubuntu Touch rendszert az MWC-n

by pappfer

Az Ubuntu Linux mögött álló Canonical is saját standdal jelentkezik majd a Mobile World Congress-en február végén. A hírek szerint a cég az új Ubuntu Touch rendszerét többek között egy Sony készüléken is bemutatja.canonical-convergence-demo

A Canonical az elsők között volt, aki konvergencia címszó alatt meghirdette az „egy rendszer minden eszközön” elvét, miszerint nem különböző rendszereket írnak PC-re, mobilra és tabletre, hanem ugyanazon rendszer fut mindegyik eszközön, alkalmazkodva az eszköz sajátságaihoz (más felület jelenik meg mobilon, és más PC-n, de a kódbázis ugyanaz mögötte). A Windows 10 időközben leelőzte az Ubuntut ebben, de még mindig sokan vannak, akik nem elégedettek vele, és inkább egy Ubuntut használnának a mobiljukon is.

Az első Ubuntus mobiltelefonok már megérkeztek, sőt nemrégiben az első tablet is, azonban Ubuntut futtató Sony készülékről egyelőre nincs információ. Az, hogy ha a Canonical valóban Sony készüléken – ill OnePlus és Fairphone-on is – demózza majd az Ubuntu Touch-ot, jelentheti-e azt, hogy valamilyen együttműködés van (kibontakozóban) a két vállalat között, és a jövőben hivatalosan is láthatunk Ubuntut futtató Sony készüléket, azt egyelőre nem tudni.

Forrás: OMG! Ubuntu!

 

Related Posts