Xperia Android 5.0 Lollipop – mik az újdonságok?

by pappfer

A Sony ma elérhetővé tette az Android 5.0.2 Lollipop rendszer frissítését Xperia Z3 és Xperia Z3 Compact okostelefonokra, valamint hamarosan érkezik az összes Xperia Z szériás készülékre.

A frissítést hosszú várakozás előzte meg, illetve sokan felháborodtak, mikor arról számoltunk be, hogy elképzelhető, hogy csak a Z család kapja meg. De miért is a nagy várakozás, milyen újdonságokat hoz az új rendszer? A Sony hivatalos blogján írt erről, ezt mutatjuk most be.

  • Új kinézet, mely a Google material design-ján alapul, de megőrzi a Sony design jellegzetességeit
  • Megújult értesítések és záróképernyő, teljesen testreszabható beállításokkal, hogy csak azokat az információkat kapd meg, amelyek valóban érdekelnek
  • Többfelhasználós profil és vendég mód – így könnyebben használhatja a családod, vagy a barátaid a készüléked, illetve létrehozhatsz pl. külön játék és munka környezetet.
  • Android for Work – a Sony mobilok eddig is kiválóan alkalmasak voltak munkára – köszönhetően a vízálló kialakításnak, a hosszú készenléti időnek és a produktivitást elősegítő alkalmazásoknak – azonban ezentúl az Android for Work ökoszisztéma tagját is képezik majd.
  • Jobb adattárolás vezérlés és testreszabhatóság – lehetőséged van az alkalmazások SD kártyára mozgatására, ami különösen előnyös kisebb belső tárhellyel rendelkező készülékek esetében.

 

Related Posts