Bemutatjuk az Xperia Z3 szoftveres újdonságait

by pappfer

A Sony Mobile blogján jelent meg egy cikk azokról a tulajdonságokról, amik újdonságnak számítanak a frissen bejelentett Xperia Z3-ban. A Sony egy videót is készített, ami ezek közül mutat be néhányat.

https://www.youtube.com/watch?v=6CJ9kGn9k7A

Szüneteltetés videófelvétel közben

Ennek az a lényege, hogy videófelvétel közben a felvételt szüneteltethetjük, közben fotózhatunk, vagy bármi mást csinálhatunk, majd ha folytatni szeretnénk a felvételt, akkor egyszerűen megtehetjük és a végén egy fájlba kerül az egész.

Ultra STAMINA mód

A STAMINA mód már eddig is jól ismert az Xperia készülékekben, és nagyon jó szolgálatot tesz az akkumulátor idő javítása érdekében. A bekapcsolásával a készenléti idő két nap körülire nőtt átlagosan. A Sony új fejlesztése, az Ultra STAMINA mód erre még rátesz egy lapáttal, és közel egy hetes készenléti időt ígér. Az új funkció állítólag bizonyos telefonos szolgáltatásokat is korlátoz, így tudja ezt elérni, de egyelőre pontosabb információt nem tudunk.

Az Ultra STAMINA móddal ekár egy hetes készenléti idő is elérhető

A telefon automatikus feloldása bármelyik Sony Bluetooth kiegészítővel

Ha az Xperia Z3 közelében van egy Sony Bluetooth tartozék, akkor beállíthatjuk hogy az automatikusan feloldja a telefont. Ezt a beállítást a Beállítások > Biztonság > Képernyőzár > Bluetooth feloldás menüpont alatt lehet elvégezni.

Bluetooth feloldás

Videófelvétel készítése a képernyőről

Az okostelefonokon már megszokhattuk, hogy egyszerűen lementhetjük a képernyőnket kép formájában, azonban mindeddig nem volt lehetőség videófelvétel rögzítésére külső programok nélkül. AZ Xperia Z3 már ezt is tudja, a rögzítéshez mindössze hosszan kell nyomni a bekapcsológombot és ki kell választani a „Képernyő felvétele” lehetőséget.

Xperia Z3 képernyő rögzítése

Intelligens képernyőforgatás

Első hallásra semmi újdonság, hiszen a készülékek már régóta tudják automatikusan forgatni a képernyőt attól függően hogyan tartjuk azokat. Azonban az Xperia Z3 esetében ha például lefekszünk a kanapéra, és más szögben tartjuk a telefont, akkor sem kell aggódnunk, hogy a képernyő rosszul forog, a Sony új intelligens képernyőforgatás funkciója ugyanis gondoskodik arról, hogy ez ne történhessen meg.

Fejlettebb „gyors beállítások” menü

A lehúzható „gyors beállítások” menüt továbbfejlesztette a Sony, a lehúzás után fogd és vidd módszerrel a menübe helyezhetjük bármelyik menüt a Beállítások alól a könnyebb elérhetőség érdekében.

Xperia Z3 gyors beállítások

Az audió beállítások optimalizálása Sony fejhallgatókhoz

Az Xperia Z3 hangbeállításainál megadható, hogy milyen Sony fejhallgatót használunk, és a készülék ahhoz az eszközhöz optimalizálja az audió beállításokat. Mindezt a Beállítások -> Hang -> Audió beállítások -> Fejhallgatók menüpont alatt érhetjük el.

Megújult a Frissítési központ alkalmazás

A képen látható új Frissítési szolgáltatás kapott helyet az Xperia Z3-ban.

Xperia Z3 Update Center

Új kézmozdulatok

Bár ezek nem teljesen újdonságok, már az Xperia Z2-ben is jelen voltak, azért mindenképpen megérnek egy említést. A készüléken dupla tapintásra felkel a kijelző, illetve bizonyos kézmozdulatokra elérhető az intelligens híváskezelés valamint az intelligens háttérvilágítás kezelés is.

Forrás: Sony Mobile Blog, Xperia Blog által

Related Posts