Öt funkciójával is veri az Xperia Z3 az iPhone 6-ot

by Chabee

b53w-460

Már a csapból is az új iPhone 6 folyik, melyet ma este jelentett be az Apple. Kétségkívül nem tűnik rossznak a készülék, azonban ezúttal sem sikerült a Sony aktuális csúcsmodelljén túltennie, legalábbis öt funkciót tekintve biztosan nem, ha összehasonlítjuk az Xperia Z3-mal a specifikációkat. Az Android által nyújtott funkciókat egyébként nem vesszük bele az összehasonlításba, csak hogy fairek legyünk, valamint azt se, ami szubjektív vagy csak teszt tudná bebizonyítani. Nézzük tehát, miben jobb az Xperia Z3:

Kijelző pixelsűrűség: Az Apple tette le az asztalra először a nagy pixelsűrűségű, retina kijelzőt, bár utána az Android alapú csúcskészülékek jórésze már elhúzott a pixelsűrűség versenyben. Jelen esetben sincs ez másképp, az iPhone 6 4,7-inch-es, 1334 × 750 pixel felbontású IPS kijelzője 326 ppi-s, ami ugyan egy jó érték, de az Xperia Z3 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles kijelzője 424 ppi-vel büszkélkedhet, ami közelről nézve érzékelhető különbség.

Víz- és porállóság: Az iPhone nem rendelkezik ilyen védettséggel, míg az Xperia Z3 még tovább fejlődött elődjéhez képest e tekintetben,  IP 58 helyett már IP 68-as vétettséggel látták el, ami 30 percig és másfél méteres vízmélységig gond nélkül ellenáll.

Sztereó hangszórók, magas minőségű audió: A Z3 sztereó hangszórókkal rendelkezik, illetve a DSEE HX (digitális hangkiemelő motor) segítségével közel magas minőségűvé tehetők az erősen tömörített AAC/MP3 hangfájlok.

4K videórögzítés: A Z3 alkalmas 4K, azaz 3840 x 2160 pixeles videók készítésére is, melyek aztán lejátszhatók a – lassan egyre elterjedtebbé váló – 4K felbontással rendelkező TV-ken. Az iPhone 6 „csak” 1080p felbontású videót tud felvenni, 60 fps-sel.

PS4 Remote Play: A játékosoknak kedvező funkció segítségével PlayStation 4 játékainkat stream-elhetjük az Xperia Z3-mon, vezetéknéküli hálózaton keresztül. Játékainkat a DUALSHOCK®4 kontrollerrel irányíthatjuk, miközben a TV-t sem foglaljuk el.

+1 – Megapixelek száma: Bár képminőség tekintetében nem avathatunk győztest a megapixelek számának ismeretében, tény, hogy az Xperia Z3 20,1 megapixeles kameraszenzorral rendelkezik, az iPhone 6 csak 8 megapixelessel. A Z3 előlapi kamerája 2,2 megapixeles, az iPhone-é 1,2.

+2 – Ár: Pontos hazai árat még nem tudni, de az új iPhone várhatóan vaskosabb árcédulát fog kapni az Xperia Z3-nál.

Egyébként a pixelsűrűséget leszámítva a Z3 Compact szintén ugyanezekben a funkciókban jobb.

Forrás: Xperia Blog

Related Posts