A Google bejelentette az Android Wear-t, hamarosan érkezhetnek az új okosórák

by pappfer

A Google ma bejelentette az Android Wear-t, ami egy új Android platform, mely viselhető eszközökre lett kitalálva. A fő hangsúly azon van, hogy a csuklón hordható eszközökön (elsősorban okosórákon) megjelenjenek az értesítések (hívások, SMS-ek, egyéb üzenetek).

android-wear

Az új platformon a Google Now-ra is nagy szerep hárul, elsősorban a hangalapú vezérlése miatt. Az órának parancsokat lehet majd adni az „Oké Google” szöveggel, amit bemondva kérhetjük az eszközt, hogy vezessen el bennünket egy helyre a térképen, vagy állítson be egy ébresztőt. Mi több, más eszközökre is hatást gyakorolhatunk, pl. utasíthatjuk a TV-nket arra, hogy elindítson egy filmet, vagy megkérhetjük a telefonunkat, hogy mutassa a fényképeket.

A bejelentés szerint a gyártók közül az Asus, HTC, LG, Motorola és Samsung is még ebben az évben előáll Android Wear-t futtató órával. A Sony sajnos nincs a listában, viszont kedvenc gyártónknak eddig is voltak okosórái (SmartWatch sorozat). Ugyanakkor a SmartWatch óráknál jóval intelligensebbnek ígérkeznek a Android Wear eszközök, ezért könnyen elképzelhető az is, hogy a SmartWatch 3 már Android Wear-t futtat majd.

Forrás: Xperia Blog

Related Posts