A Sony tárgyal a Microsofttal Windows Phone telefonok fejlesztéséről

by pappfer

Pierre-Perron_Sony-Mobile-MicrosoftA közelmúltban újra felmerültek arról pletykák, hogy 2014 közepe táján akár Windows Phone rendszerrel is érkezhetnek Xperia telefonok, azonban erre eddig nem volt semmilyen kézzelfogható forrás. Most azonban Pierre Perron, a Sony Mobile európai vezetője a TechRadar számára megerősítette, hogy a gyártó ismét tárgyal a Microsofttal Windows Phone alapú telefonok fejlesztésével kapcsolatban. Pierre beszélt arról, hogy a Microsoft és a Sony hosszú ideje partnerek már a PC környezetben, azonban most valóban felvetődött, hogy kibővítsék ezt a partnerséget a mobil ágazatra is.

Egy dolog a Windows Mobile, mint platform használata, és egy másik dolog, hogy mit tudunk rá építeni.

Korábban sokszor pletykáltak hasonlót, viszont mikor a Sony Mobile élére Kunimasa Suzuki került, ő kijelentette, hogy nem tervezik Windows Phone telefonok gyártását. Most azonban úgy tűnik, hogy kedvenc gyártónk meggondolta magát.

Nem szeretnénk egy egy-platformos gyártó lenni, nem hinném, hogy ez egy jó megoldás lenne hosszú távon.

– tette hozzá Pierre. Elmondta továbbá azt is, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a Google-lel, hosszú évek óta dolgoznak együtt, de ugyanakkor a Google a közvetlen vetélytársakkal is kapcsolatban van. Azt azonban nem árulta el, hogy mikor találkozhatunk újra Windows Phone-t futtató Xperia készülékkel.

Forrás: TechRadar

Related Posts