Hivatalosan bejelentésre került az Xperia Z1

by Chabee

Ahogy azt vártuk, a Sony Mobile az előbb hivatalosan bejelentette a Honami kódnéven ismert Xperia Z1 csúcskészüléket az IFA kiállításon.

Az Xperia Z frissített változatának, avagy utódjának is tekinthető a készülék, melyen a specifikációk ismeretében úgy tűnik, elődjének legtöbb hiányosságát kijavították. Például a Z kritikákkal küzdő kijelzője helyett a Z1 a gyártó televízióiból átemelt Triluminos és X-Reality technológiákkal felvétezett kijelzőt kapott, így az 5 inches Full HD kijelző (441 ppi) képminőségére minden bizonnyal már nem lesz panasz.

A burkolat alatt a Qualcomm jelenleg legerősebb processzora, a Z Ultrát is hajtó négymagos Snapdragon 800 MSM8974 ketyeg 2,2 GHz-en, mely mellé Adreno 330 Grafikus gyorsító került. Továbbá 2GB RAM, 16GB belső memória, microSD kártyafoglalat (64 GB-ig bővíthető) és a 3000mAh kappacitású akkumlátor kapott helyet.

A készülék legnagyobb dobása a kamerája. A gyártó egy 1/2.3-inch-es, 20,7 megapixeles Exmor RS CMOS szenzort ültetett a készülékbe, ami okostelefonok közt legelőször rendelkezik a saját gyártmányú, 27 mm látószögű és F2.0 apertúrájú G lencsékkel, és BIONZ képfeldolgozó motorral, ami a Sony kompakt fényképezőiből származó képfeldolgozó algoritmust használja. A Sony nem mást állít a kamera teljesítményéről, minthogy képminőségben megelőz bármelyik eddigi okostelefont, és hasonló minőséget nyújt, mint egy hagyományos kompakt fényképezőgép. A korábbi pletykákkal ellentétben nem 4K, hanem “csak” Full HD (1080p) videófelvételre képes a Z1, bár van rá esély, hogy egy frissítéssel megkapja a 4K felvételi képességet.

A készülék jobb vízálló védettséggel rendelkezik a Z-nél, ami IP55/IP57, a Z1 pedig már IP55/IP58-as víz-és porálló minősítésű, így hosszabb ideig és mélyebb vízben is megállja a helyét.

Az egybefüggő alumínium keretbe foglalt, Omni Balance dizájnú csúcsmobil 144 x 74 x 8,5 mm méretű, és 170 gramm súlyú. Android 4.2.2 szoftverrel kerül piacra fekete, fehér és lila színekben. Elég jó hír, hogy a Sony tervei szerint még szeptemberben kapható lesz globálisan.

Related Posts