Hivatalos a Sony Xperia Z Ultra

by pappfer

27_Xperia_Z_Ultra

A Togari kódnéven ismert Sony Xperia Z Ultra phabletről már számos alkalommal cikkeztünk, azonban csak ezekben a percekben jelentette be hivatalosan is a gyártó.

Az Xperia Z Ultra hatalmas, 6,44″ méretű, 1080p felbontású kijelzővel rendelkezik, melynek képpontsűrűsége 342ppi. A készülék élvezi a Sony Triluminous és X-Reality technológiáit, mely a Mobile BRAVIA Engine utódja.

Az új Snapdragon 800-as chipset részét képezi egy igen erős Adreno 330-as GPU, valamint egy négymagos, 2,2 GHz-es Krait 400 processzor is. Az Xperia Z Ultra az első készülék, mely a 800-as chipsetet kapta.

Az Xperia Z Ultra phablet Exmor-RS érzékelővel felszerelt 8 megapixeles, LED vaku nélküli kamerát kapott, amely 1080p videók felvételére, és HDR módra is képes. A készüléken Android 4.2.2 fut, megújult Sony szoftverekkel, melyek kihasználják a képernyő és a készülék képességeit.

Az Xperia Z-hez hasonlóan a Z Ultra is a Sony OmniBalance dizájnját kapta az üveg hátlappal egyetemben. Ez a készülék is vízálló, IP58 minősítést kapott, ami jobb, mint az Xperia Z IP57 minősítése, így hosszabb ideig és mélyebb vízben is megállja a helyét.

35_Xperia_Z_Ultra

Az Xperia Z Ultra IP58 minősítéssel rendelkezik

A Z Ultra 4G LTE, és NFC támogatást is kapott. Természetesen a Sony WALKMAN lejátszója ClearAudio+ és Xloud fejlesztésekkel szintén nem hiányozhat.

A Sony a világ legvékonyabb 1080p telefonjaként reklámozza a készüléket – ami mindössze 6,5mm vastag. Súlya már annál inkább számottevő, 212 gramm.

A Sony Xperia Z Ultra várhatóan ez év harmadik negyedévében érkezik fekete, fehér és lila színekben.

14_Xperia_Z_Ultra_Range
18_Xperia_Z_Ultra_Water_Horiz 29_Xperia_Z_Ultra

15_Xperia_Z_Ultra_Connect

Related Posts