A Sony célja, hogy a harmadik legnagyobb mobilgyártó legyen

by pappfer

The logos of Sony Corp. are seen at an electronic store in Tokyo

Rövid időn belül a harmadik helyet szeretné megszerezni az okostelefon gyártók sorában a Sony Mobile – erről beszélt a cég első számú embere, Kunimasa Suzuki egy tokiói kerekasztal megbeszélésen. A Sony jelenleg két kínai gyártó között a negyedik helyet foglalja el. Kedvenc gyártónkat a Huawei Technology előzi meg, illetve az 5. helyen a ZTE követi – szerepel a december végi IDC jelentésben.

A jelentés szerint a Sony 4,5%-os piaci részesedéssel bír, nem sokkal lemaradva a 4,9%-os Huawei-től, kettejük mögött pedig a ZTE következik a maga 4,3%-ával. Az első két helyen a Samsung és az Apple állnak, ketten együtt a piac több mint felét ők birtokolják.

Ahhoz, hogy a Sony elérje a dobogós helyet, az okostelefon eladásait 24%-kal kell növelnie, ami nem csekély arány. A gyártó korábban kijelentette, hogy kiszáll az alsókategóriás készülékek gyártásából, és a közép- illetve felsőkategóriára koncentrál. Most azonban úgy tűnik, hogy – amellett, hogy nagyon bíznak az Xperia Z sikerében – a Sony Mobile újragondolja a stratégiáját, és a fejlődő országok piacain olcsóbb okostelefonokat is piacra dobhat hamarosan.

Forrás: Reuters

Related Posts