Végre új firmware érkezik az Xperia PLAY-re

by pappfer

Az Xperia PLAY a Sony fekete báránya a firmware frissítések tekintetében. A gyártó PlayStation mobilja hónapok óta nem kapott frissítést, illetve az egyetlen olyan készülék maradt, amelyre még a mai napig nincs hivatalos Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. A napokban azonban két új firmware-t is jóváhagytak az Xperia PLAY számára.

Az első, a 4.0.2.A.0.79-es verziószámú, ami minden bizonnyal az Android 2.3.4 Gingerbread egy frissített kiadása. A másik már rejtelmesebb 4.1.H.0.23 verziószámú. Ehhez hasonlót (4.1.H.X.XX) eddig még nem láthattunk, így marad a találgatás.

A 4.1-el kezdődő verzószám miatt jogosan merülhet fel a gyanú, hogy végre érkezik a PLAY-re is az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. A Sony korábban azért nem adta ki az ICS-t a készülékre, mert félő volt, hogy a játék élmény romlani fog az új firmware-rel. Elképzelhető, hogy a japán gyártó most választást kínál a felhasználóknak, hogy maradnak-e egy frissített Gingerbread-nél, vagy kipróbálják az ICS-t. Hamarosan kiderül, azonban bármi is történik, mindenképpen jó, hogy végre a PLAY is kap frissítést.

Forrás: Xperia Blog

Related Posts