A Sony az ‘Android Open Source Project on Sony Xperia S’ kezdeményezés élére állt

by pappfer

A hírek szerint a Sony gondolt egyet és élére állt annak a kezdeményezésnek, amelynek célja az Android Open Source Project (AOSP) működésre bírása a Sony Xperia S eszközön. A gyártó állítólag aktívan együttműködik a Google-lel annak érdekében, hogy „vanilla” Android-ot állítson elő e telefonjára (legalább erre, de további készülékek támogatása sem kizárt).

Augusztusban a Google alkalmazásában álló Jean-Baptiste Quéru (JBQ) bejelentette, hogy egy kísérletet tesz arra, hogy az AOSP-t rávarázsolja a Sony Xperia S-re és ezzel Nexus-szerű Android élményt, megoldást hozzon a Sony készülékére. A Sony-nak megtetszett az ötlet. Annyira, hogy átvette a projektet és közölte, hogy átmozgatta a AOSP on Xperia S projektet az AOSP fő ágából a Sony saját, Github-on található tárolójába. A Sony szerint számottevő érdeklődés mutatkozott a közösség irányából a projekt felé, ezért továbbra is dolgozni fognak a projekten, illetve nyitva tartják azt a közreműködni kívánó külsős partnerek, fejlesztők előtt. A Sony egy videót tett közzé arról, hogy jelenleg hol tartanak:

Amellett, hogy a Wi-Fi, MicroSD támogatás, szenzorok, modemek és az audio már működik, bőven van még mit tenni. Mindenesetre kiváló kezdeményezésnek látszik a cég részéről.

Részletek a Sony fejlesztői blogjában.

Forrás: HUP

Related Posts