Megerősítve: 1080p felbontású kijelzőt kap Yuga

by Chabee

Egy hete kezdtek csepegni az információk és pletykák az első 2013-as Xperia készülékekről. Eddig annyit tudunk, hogy már az első negyedévben rögtön három csúcsmobil bemutatkozására számíthatunk (Dogo, Odin, és Yuga), de két alsókategóriás okostelefon is bemutatkozik majd.

Tegnapelőtt már értesültünk Yuga (C6603) egy-két kiszivárgott adatáról, egy benchmark teszt erősítette meg a 2GB RAM-ot, az 1,5 GHz-es, minden bizonnyal négymagos Qualcomm APQ8064 processzort, és a Jelly Bean-t.

Ma egy újabb benchmark teszt eredményeire bukkantak, ami megerősíti a Full HD, azaz 1080 x 1920 pixel felbontású kijelzőt és a szoftveres Android gombokat, valamint az Andreno 320-as grafikus gyorsítót.

A rendkívül magas felbontású megjelenítő nem kizárt, hogy 5 inch-en terpeszkedik majd a készüléken, ugyanis a JDI (Japan Display Inc) már megkezdte az ekkora méretű Full HD panelek gyártását, valószínűleg ezek kerülnek a csúcsmobilba. Egy ilyennek a pixelsűrűsége bizony 443 (!) ppi, ami enyhén szólva is elég magas érték, hiszen már 300 ppi-nél is kimondottan éles képről beszélhetünk. Kérdés, hogy az akkumlátort mennyire fogyasztja majd.

Forrás: Xperiablog.net

Related Posts