ICS frissítés: Miért kell várnunk?

by jelcstamas

publicpush

A Sony Ericsson ma közzétett egy írást a fejlesztői oldalán, amin azt taglalják, hogy miért kell hónapokat várni az ICS frissítésre. Az első és legfontosabb lépés, hogy a frissítés elkészítéséhez szüksége van a Sony Ericsson-nak a forráskódra, amiből el tudnak indulni, ezt ők is akkor kapták meg, mikor az bárki számára elérhetővé vált (2011.11.14.), talán az egyetlen gyártó, aki ezt hamarabb megkaphatta, az a Samsung, hiszen ők készítették a referencia modellt. Szintén fontos adalék, hogy a tervezőknek egyesíteniük kell mind az Android, mind a Sony Ericsson saját forráskódját, amíg ez nem megy, addig esélytelen a tovább haladás. Fontos és nehezítő adalék, hogy az ICS Texas Instruments hardver platform köré lett tervezve, míg a Sony Ericsson 2011-es Android modelljei a Qualcomm hardver platformját használja.

Köztudott tény az is, hogy az összes 2011-es modell ugyanarra a hardver rétegre épül, azonban az rendben van, hogy a chipset ugyanaz, azonban a perifériák (kamera, bluetooth, GPS, érzékelők stb.) szinte minden készülékben más tulajdonságokkal bírnak, tehát annak ellenére, hogy belsőleg ugyanolyannak tűnnek ez idei modellek, szoftverek fejlesztését tekintve még így is szerteágazóak.

Részletesebben nem mennék bele a dolgokba, a lényeg, hogy a Sony Ericsson gőzerővel dolgozik a frissítés kiadásán, aminek a gyümölcse a legutolsó hírek alapján legkésőbb március környékén várhatóak. Várjuk!

Forrás: Sony Ericsson Developer World

Related Posts