Nyilvánosan hozzáférhetők a 2011-es Xperiák kamera függvénykönyvtárai

by pappfer

 

Az Android 4.0-ra való frissíthetőség után újabb jó hír a 2011-es Xperia készülékkel rendelkezőknek! A Sony Ericsson néhány órával ezelőtt fejlesztői oldalán nyilvánosan letölthetővé tette az új Xperia készülékek kamera függvénykönyvtárait, melyeket a hozzáértők kedvük szerint módosíthatnak. A modellek közül egyedül az Xperia PLAY kivétel, mivel abban másfajta kamera modul kapott helyet.

Gyakorlatilag ez annyit jelent, hogy ezekhez a készülékekhez az eddiginél sokkal könnyebb lesz kamera drivereket gyártani, módosítani, ezáltal a kamera minőségét befolyásolni, finomhangolásokat végezni. Valószínűleg a közeljövőben több kamera driver is meg fog jelenni a fórumokon.

Emellett a Sony Ericsson nemrégiben bejelentette, hogy támogatja a FreeXperia csoport működését is, akik a Sony Ericsson gyári ROM-ja helyett alternatívát nyújtanak. Lényegében egy turbósított Androidot gyártanak, az alap Androidnál több funkcióval, a Sony Ericssonos módosítások nélkül.
Éppen ez volt az egyik oka a függvénykönyvtáraik nyilvánossá tételének, ugyanis az alap kamera driverek nagyban támaszkodnak az Xperiák gyári ROM-jaira, ami problémákat okozott az egyedi ROM-oknál.

Az angolul tudók valószínűleg az XDA fórum FreeXperia témájában követhetik majd nyomon az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket. Természetesen bármilyen új driverről és nagyobb módosításról tudósítunk majd mi is fórumunkban.

Related Posts