Xperia: Sweep Panorama, Gesture Input és Qriocity

by jelcstamas

Xperia arc Sweep Panorama

Többször volt már szó a Sony Ericsson 2011-es Xperia készülékeit érintő Android 2.3.4. frissítésről, amiről újabb anyagok érkeztek. Első körben nézzük a Sweep Panorama funkciót, ami az Xperia PLAY-t leszámítva minden 2011-es Xperia modellben elérhető lesz! Minden modellel készíthetőek lesznek 2D-s és 3D-s panorámaképek. Technikailag úgy néz ki a dolog, hogy a készülék több képet készít, amit utána MPO (Multi Picture Object) fájlként illeszt össze, ez teszi lehetővé, hogy a készülékünkön lejátszhatjuk mozgóképként is, de kezelhetjük normál állóképként is. Ha valaki 3D-s kép készítésére adja a fejét, akkor a működési elv nem változik, csupán a telefon több képet készít, amit megpróbál szoftveresen 3 dimenzióssá tenni, tehát ebben az esetben nem arról van szó, hogy egy szimpla képet átkonvertál, mint egy ingyenes PC-s program.

panorama1

panorama2

A másik nagy újítása az új frissítésnek a Gesture Input lesz, ami egy Swype-szerű szövegbevitel. Pozitív, hogy valamennyire testre szabható a dolog. Ugyan az arc-omon még nem tudtam kipróbálni, de a mini-n tökéletesen működik a dolog. Az biztos, hogy a Swype gárdája fejlesztette a Sony Ericsson számára, legalábbis ebből az augusztusi videóból ez derül ki, de a külön letölthető Swype billentyűzettől sokkal jobban használható. Nézzünk róla egy videót!

Mindezeken felül minden Android 2.3.4 rendszert futtató készülékre települ a Sony Entertainment Network kliense, azaz ha valaki rendelkezik valamilyen Qriocity fiókkal, az már a 2011-es Xperia készülékén is kiélvezheti azt. Sajnos nálunk nem fog települni az alkalmazás, mivel sem a Music Unlimited, sem a Video Unlimited nem elérhető hazánkban, de a videót attól függetlenül mindenképpen ajánlott megnézni, így tudhatjuk, hogy miről maradunk le. 🙁

Related Posts