Az Xperia Play és a Havok

by jelcstamas

A Havok engine egy grafikus fizikai motor, hasonló, mint a sokak által ismert Unreal. Hogy tudjátok miről is van szó, a Half Life 2 is erre a motorra épül, többek között. Hogy több ismertebb nevet is említsek még: Assassin’s Creed sorozat; Battlefield sorozat; Killzone; Medal of Honor sorozat, tehát impozáns listáról van szó, ha bővebben kíváncsi vagy a Havok játékokra, akkor azok listáját itt megtalálhatod! A cégről itt is olvashattok!

havok_logo_CMYK

Most ennek az impozáns motornak az Android rendszerre portolt változata a Sony Ericsson számára lesz elérhető legelőször, amit természetesen az Xperia Play esetén fog felhasználni, legalábbis legelőször!

Mit is jelent ez nekünk, felhasználóknak? Közel filmszerű 3D grafikával megáldott játékokat. Természetesen ez a fejlesztőknek is jó, hiszen Havok motorral már több, mint 270 játék jelent meg, amik portolása is megoldható lesz így az Xperia Play-re, tehát semmi akadálya annak, hogy a nagyobb PSP címek (persze amik ezzel a motorral készültek) megjelenjenek a Play-re! További adalék, hogy jelenleg körülbelül 130 játék áll fejlesztés alatt, amik a Havok engine-t használják.

A fenti videón a Havok engine nyers bemutatója látható, tehát nem ilyen jellegű grafikára kell számítani, hanem lényegesen jobbra. Én kíváncsian várom a fejleményeket, amikről természetesen beszámolok. 🙂

Forrás: Sony Ericsson Developer Blog & Havok

Related Posts