Sony: A második legnagyobb tablet gyártó 2012-re?

by jelcstamas

104A Sony 2012-re a második legnagyobb tablet gyártó szeretne lenni, az Apple mögött. Ezzel egy probléma van: jelenleg a Sony kínálatában egy darab táblagép sem található, bár ebben valószínűleg hamar változás lesz, főleg ha a Japán óriásnak ilyen ambiciózus tervei vannak.

Kunimasa Suzuki , a Sony Computer Entertainment elnökhelyettese mondta egyébként a fenti tervet a CES 2011 alkalmával.

Howard Stringer, a Sony Corporation of America vezetője elmondta, az egyik oka annak, hogy még nem jelentkeztek táblaképpel, hogy mérlegelni kell, hogyan tudnak egy önálló termékkel előrukkolni, ami kitűnik a jelenlegi táblagépek tengeréből. Ha jobban belegondolunk, akkor ebben van valami, hiszen jelen esetben három általános út választható:

  • Apple iOS: már most kizárhatjuk, hiszen valószínűleg az Apple sem menne bele.
  • Google Android: rengeteg van, szinte lehetetlen egyedivel előrukkolni.
  • Saját rendszer, valamilyen Linux alapú megoldás, mint a Sony Milo esetén.

Mindenesetre a legvalószínűbb az Android használata, főleg, hogy a Sony mostanság egyre több megállapodást köt a Google-lel, elég csak a Google TV-re gondolni.

A témával kapcsolatban szóbakerült a Sony Ericsson is. Stringer elmondta, hogy jó kapcsolatot ápol a Sony és a Sony Ericsson, de újraszervezés részét képezi az elektronikai iparban, van egy egységes stratégia a két cég között, de ennek megnövekedett az összetettsége.

Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor egyszerűen: Ha Sony-n múlik, akkor nem lesz Sony Ericsson tablet, bár ne értsem jól.

A Sony nem tett semmilyen konkrétabb nyilatkozatot tablet ügyben, de ha jövőre az Apple után második helyen szeretnének állni, akkor még ebben az évben valami nagyon komoly dologgal kell előállnia a Sony-nak.

Forrás: Forbes

Related Posts