CES 2011: Sony sajtótájékoztató

by jelcstamas

SonyCES

Úgy tűnik, hogy engem nagyon szeret az idő, ugyanis megint sikeresen elszámoltam magam, mivel a Sony sajtótájékoztató nem éjfélkor kezdődött, hanem hajnali kettőkor, Las Vegas helyett ugyanis sikeresen New Yorkkal számoltam! Arc nagy mosollyal Mindezek miatt volt lehetőségem megnézni a Samsung, a Panasonic és a Motorola sajtótájékoztatóját is, szerencsére így a Sony-ét sem sikerült lekésnem.

Ezekről nem igazán írnék, mivel nem az oldal profiljába vág, és semmi izgalmassal nem is szolgáltak (leszámítva talán a Motorolát), minden az előre jelzett papírforma szerint alakult, összességében valahogy nagyon unalmasak voltak. A Panasonic sajtótájékoztatójának a közepén már tényleg ott tartottam, hogy a fejemre hajtogatom a notebookom. A Motorola látványosnak látványos volt, de a 20 perces késésével szerintem nem írta bele magát az emberek szívébe, ráadásként még utána 13 percig hangproblémákkal is küszködtek. Akik követték az eseményeket Twitter-en, azoktól ezúttal is elnézést kérek a negatív bejegyzés miatt! Arc nagy mosollyal

Tehát, mint már említettem a Sony sajtótájékoztatója magyarországi idő szerint hajnali 2-kor kezdődött! A Sony már a show elején nagyon látványosan indított egy rövid videóval, amivel felölelték a Japán óriás összes tevékenységét.

A videó lepörgetése után senki nem látott semmit, olyan sötétségbe borult a színpad, mikor feloltották a fényeket, a The Green Hornet-ből ismert autóban gyönyörködhettek a nézők.

Mindezek után megjelent Sir Howard Stringer (a Sony Corporation vezérigazgatója), aki mindenről beszélt egy kicsit címszavakban, szóba került a 3D, a Google TV, a Blu-Ray, a PlayStation Network. Stringer elmondta, hogy az elemzők számításai szerint márciusra már 50 millió amerikai otthonban lesz ott a Sony valamilyen internetes eszközzel.

A vezérigazgató után megjelent a színpadon Hiroshi Yoshioka, aki a Sony második embere. Yoshioka a Sony 3D-s jelenéről és jövőjéről beszélt. Szóba került a világ első hordozható Blu-Ray lejátszója, ami ugyan nem 3D-s, azonban beszélt egy meglepő újdonságról, a 3D-s OLED TV-ről, ami ugyan még jövő, de már nagyon közel van.

Yoshioka 3D

Ezek után visszatért a reflektorfénybe Stringer, aki tovább ecsetelte a térhatású televíziókkal kapcsolatos tényeket és terveket. A vezérigazgató bejelentette, hogy világszerte már több, mint 65 millió Google TV fogyott.

Ezek után jött egy újabb látványos bemutató a TV történetéről, ami kicsit érdekesen hatott, a lényege ugyanis az volt, hogy: “… volt a televízió, majd jött az internet, majd az internet TV, a zene és a barátság, majd a 3D …”.

Phil Molyneux elmondta, hogy a Sony elsődleges célpontja jelenleg az USA, ugyanis vissza szeretnék szerezni az Államokban a vezető pozíciót az elektronikai cégek rangsorában. Ismét visszatértek a Google TV-hez:

“A Sony dobta piacra a világ első Google TV-jét, ami a televíziózás újragondolása. A Google TV egyesíti a legendás képminőséget az erős online kapcsolatokkal.”

A 2011-es évben a Sony nem kevesebb, mint 27 új 3D-s televíziót dob piacra, ami azért bőséges választék. Természetesen szóba került a Sony Pictures és a 3D kapcsolata, így a hamarosan mozikba kerülő Men In Black 3 és a Hupikék Törpikék.

Aztán jött az újabb 3D-s adag a Sony Vaio F laptoppal, ami a térhatású megjelenítőn túl rendelkezik beépített 3D-s Blu-Ray lejátszóval is.

Persze ez még mindig nem minden 3D terén, ugyanis a Sony leleplezte 3D videók felvételére alkalmas Handycam és Bloggie kameráit is.

Aztán jött az újabb Handycam bejelentés, ami ugyan nem 3D-s, de mégis nagyon érdekes, ugyanis beépített projektorral érkezik a boltokba.

Ezt követték a Cyber-Shot bejelentések! Összesen 6 új kompakt gépet mutattak be a W; a H, és a T sorozaton belül.

Számunkra a legérdekesebb a sajtótájékoztató 42. perce volt, ugyanis ekkor jött Steve Walker, aki 2 percben bemutatta a Sony Ericsson Xperia Arc-ot. Röviden szóba került a Bravia Mobile Engine, az Android 2.3 OS és az, hogy 2011 első negyedévében a boltok polcaira kerül az új Xperia nagyágyú. Beszéde végén viccesen megemlítette, hogy a mozi után ezen a készüléken nézi meg a Green Hornet-et, természetesen ezzel az Arc kijelzőjét dicsérte.

A várva várt Sony Ericsson bejelentést követően Kaz Hirai jelent meg a színpadon, aki a PlayStation 3 nagy előnyeit firtatta, elmondta, hogy a Gran Turismo 5 PS verziójából már 5,5 millió példány fogyott, majd újabb videó jött, amiben az újabb nagy PlayStation játék (Uncharted 3) bemutatóját csodálhatta a nagyérdemű, természetesen 3D-ben. Ezek után rátértek a Quriocity-re a Sony új zenei és videós szolgáltatására, amit PlayStation 3-on be is mutattak.

Ezek után jött, amire senki nem várt, ugyanis Hirai bejelentette, hogy bővítik a hálózati termékek választékát, és a táblagépek is fejlesztés alatt vannak! Ezt a megjegyzést követően nagy csend lett a teremben. Mosolygó arc Nem szeretnék belemenni különböző spekulációkba, de talán reménykedhetünk egy Sony Ericsson táblagépben! Arc nagy mosollyal

Zárásként röviden szóbakerült a Sony Music, majd a sajtótájékoztatót egy Cirque de Soleil előadás zárta Viva Elvis címmel.

Ma éjszaka végignéztem 4 sajtótájékoztatót! Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de a Sony miatt megérte ébren maradni. Nem szeretnék gonosz lenni, de a Samsung előadása leginkább egy kibeszélő show-ra emlékeztetett, a Panasonic az kifejezetten fárasztó volt, a Motorola tudott újdonságot mutatni, de a sok baki miatt élvezhetetlen volt. A Sony viszont letett valamit az asztalra, ugyanis amellett, hogy érdekes tudott lenni, még szórakoztató is volt. Voltak ugyan fellengzős beszólások, talán kicsit sok volt, és egyben erőltetett is a sok 3D, de mégis rendben volt. Én bántam volna, ha ezt nem élőben látom!

Related Posts