Mi van veled Yendo?

by jelcstamas

Sok mindent tudunk már a Sony Ericsson első, zárt rendszerű érintőkijelzős Walkman készülékéről: a Yendo-ról. Az köztudott már sok mindenki számára, hogy a Yendo-nak már régen a boltok polcain kellene lennie, de ez csúszik, mert gondok vannak a készülék szoftverével.

Sokak még a mai napig is tévedésben vannak a kis Walkman készülékkel, hiszen mostanáig is felbukkannak tévhitek arról, hogy a Yendo-n Android OS teljesít majd szolgálatot, ez nem így van, csupán kezelőfelület szempontjából hasonlít, ugyanis az Xperia X10 Miniken megismert négysarkos UI-t kapja meg.

Yendo_Yellow_DesignAngle

A Sony Ericsson Yendo áráról is ellentmondásos adatok jönnek, hiszen a specifikációk alapján egyértelműen egy olcsó készülékről beszélünk, azonban többször felbukkantak már hírek 150-200 Eurós árcímkéről, ami testvérek között is 43000-56000 HUF. Valljuk meg, hogy ez közel lehetetlen ár egy ilyen jellegű készülékért, hiszen ennyiért már ott van az Xperia X8 is. Ma egy indiai blogon bukkant fel a 8000 indiai rúpiás ár, ami napi árfolyamon 36950 magyar valuta. Bár ez az ár is kicsit húzós, de máris jobban hangzik az a mínusz 10-20000 Ft. Sajnos megjelenési dátumról még mindig nincs hír, bár a T-Mobile HU oldalán még mindig ott árválkodik a hamarosan kapható készülékeknél, bár az angliai O2 oldalán is ott van még novemberi (2010) megjelenéssel, és a T-Mobile UK oldalán is feliratkozhatunk még a Yendo-ra.

Már csak az a kérdés, hogy azért nem módosítottak az adatokon, mert valóban jön hamarosan az érintős Walkman, vagy csupán hanyagságról van szó? Én várom már a csöppséget, hiszen nagyon aranyos kis cuccról van szó, de sajnálatos ez a hatalmas késés. Bár még pozitívan is elsülhet a dolog, hiszen jelenleg az LG-n kívül nem nagyon tevékenykedik semelyik konkurens cég az olcsó érintőkijelzős készülékek terén, így lehet, hogy a nagy késés ellenére is jól alakul majd a Yendo értékesítése, csak az áron alakítsanak valamit.

Related Posts