Android: Sütünk valamit!

by jelcstamas

A Google vagyis konkrétan az Android süt valamit – hívták fel a figyelmünket a minap a YouTube-on! Nézzétek csak!

Ebből egy valami következik: mégpedig az, hogy hamarosan bejelentik az Android OS legújabb verzióját, ami valószínűleg (de még nem 100%) a 3.0 lesz.

A múltban az új Android verziók bejelentése előtt hasonlóan zajlottak az események: a Googleplex előtt mindig feltűnt egy hatalmas édesség és utána pár nappal bejelentették az új rendszert! Reméljük, hogy most sem lesz ez másként.

Egyes információk szerint azonban a Gingerbread nem a 3.0 lesz, hanem a 2.3 és a Honeycomb lesz a várva várt 3-as.

Android-3-0-Gingerbread

Az új verzió (k) megjelenésével azonban van egy probléma, ugyanis ezzel tovább nőhet a rendszer fregmentációja, hiszen sok készülék még az 1.5-nél tart, amikre már valószínű, hogy nem is lesz frissítés. Pillanatnyilag a Sony Ericsson Android rendszerű készülékein az 1.6 teljesít szolgálatot, bár annyi biztos, hogy a 2.1 érkezik mind a 4 modellre (X10, X10 Mini, X10 Mini Pro, X8). A Samsung nagy sikerű Galaxy Spica nevezetű “olcsó” készülékére nem hozta még ki a 2.2-t és egyes információk szerint nem is fogja!

A legutolsó, október eleji adatok szerint:

  • Android 1.5: 9,7%
  • Android 1.6: 16,4%
  • Android 2.1: 40,4%
  • Android 2.2: 33,4%

Még nyár eleji információk szerint volt olyanról szó, hogy az Android rendszer ketté fog szakadni, lesz a 2.x a középkategóriának és a 3.x a csúcskészülékeknek. Majd meglátjuk, hogy ebből mi igaz és ha az is, akkor az hogy fog sikerülni.

Reméljük, hogy hamarosan újabb információkkal gazdagodunk!

Related Posts