Sony Ericsson A8i extra részletesen

by jelcstamas

Sajnálatos, hogy ennek a készüléknek a Japán társaihoz hasonlóan esélye sincs arra, hogy nálunk megjelenjen, de karakterekben, képekben és videókban szerencsére azért van lehetőségünk ezen ritkaságok megismerésére.

Nézzük az A8i-t extra részletességgel. Minden, amit ma tudni lehet róla!

A8i - 01

A kínaiak a Sony Ericsson A8i-t a polgári X10-nek gondolják, megfizethetősége miatt. A készüléket augusztus 31-én mutatták be Pekingben. A készülék pályafutása annyira fontos a Sony Ericsson-nak, mint a kínai piac, ezért alkották meg ezt a kuriózumot. Miért kuriózum ez a készülék?

  • a gyártó első TD-SCDMA szabványokra tervezett készüléke.
  • a gyártó első, csak Kínában elérhető készüléke.
  • erősíti a China Mobile és a Sony Ericsson egyébként is szoros kapcsolatát.

Az A8i az X10-hez hasonlóan fekete, és fehér színben jelent meg.

A8i - 02

A telefon elején terpeszkedik a 3,5 hüvelykes, 480*854 pixel felbontású, rezisztív technológiájú érintőkijelző. A kijelző állítólag nagyon jó fényerejű és színárnyalatú.

A8i - 03

A kínaiak valahol negatívumként említik, hogy rezisztív érintőpanel került az A8i-be az X10 kapacitív megjelenítőjével szemben, bár ennek megvan a jó oldala is, méghozzá az, hogy kitűnően használható ceruzával is, hiszen a kínai írásjeleket azzal a legegyszerűbb bevinni. Természetesen ceruza jár az A8i-hez.

A8i - 04

A kijelző felett látható a működésjelző LED, a másodlagos kamera, a hangszóró és a fényérzékelő (balról jobbra).

A8i - 05

A képernyő alatt látható a három funkciógomb, amik a mi számunkra is ismerősek lehetnek a Xperia X10 trióról és az X8-ról. A 3 gomb alatt látható a China Mobile “G3” logója, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy TD-SCDMA hálózatú készülékről van szó.

A8i - 06

Design szempontjából nem tudom eldönteni, hogy az X10-re vagy az X8-ra hajaz-e jobban. A hátlap kinézete, ha leszámítjuk a tükrös borítást, inkább az X10-re hasonlít. Szerintem eszméletlenül jól néz ki, bár a használathoz nem ártana magunknál tartani egy flakon ablaktisztítót. Mosolygó arc A hátlap egyébként 100% fém, nem csak egy vékony réteg a borításon.

A8i - 07

Természetesen az új Sony Ericsson modellekhez hasonlóan az A8i hátlapja is görbe, hogy kényelmesebben lehessen használni a készüléket.

A8i - 08

A hátlapon található az 5 megapixeles kamera egy LED villanó társaságában, ezen felül csak egy Sony Ericsson és egy China Mobile logó látható itt.

A8i - 09

Az A8i jobb oldalán 3 gomb található: a kamera exponáló gombja, és a két hangerő szabályozó. A baloldalon csak a hátlap levételéért felelős mélyedés található.

A8i - 10

A8i - 11

Az A8i alján található a zenelejátszásért felelős hangszóró, ami sajnos nem stereo, de állítólag nagyon jól és erőteljesen szól.

A8i - 12

A készülék tetején található a bekapcsoló gomb, a 3,5 mm-es Jack csatlakozó és a microUSB csatlakozó, akárcsak az X10 esetében.

OPhone 2.0:

A design ugyan megtévesztő, de nem Android OS-re épülő készülékről van szó, hanem a China Mobile operációsrendszerével érkezik, azaz az OPhone OS-el.

A8i - 13

– Az A8i információs rendszere. –

Maga az OPhone OS Android alapokból építkezik és ami számomra is új információ, hogy futnak rajta az Android 2.1-re írt programok. Meglepődött arc Azonban ami még meglepőbb, hogy az OPhone OS-re írt alkalmazások nem kompatibilisek az Android rendszerű készülékekkel.

A8i - 14

Maga a menü megjelenése egyértelműen tükrözi a nagytestvért, az X10-zet. Természetesen Timescape és Mediascape nélkül kell boldogulniuk az A8i tulajoknak, ugyanis azok a Xperia családhoz tartoznak.

A8i - 17

A készüléken nincs letiltva az OPhone eredeti megjelenése sem, bármikor lehet váltani a két design között, bár ez csak a hátteret és az ikonokat érinti, tehát látszik, hogy ebbe a készülékbe nem fektettek annyi energiát a tervezők és a programozók, mint a Xperia család Android rendszerű tagjaiba.

A8i - 18

Az A8i kezelőfelülete és kezdőképernyője nagyon jól testreszabható, szinte minden gyári alkalmazáshoz készítettek különböző widget-eket, amikkel feldobható a kezdőképernyő.

A8i - 19

Az A8i-n nem változtathatóak a háttérképek, csak a gyári OPhone feketéje, és a Sony Ericsson hullámos kéke áll rendelkezésre.

Mint már korábbi és a mostani cikkben is többször leírtam, az A8i támogatja a China Mobile TD-SCDMA szabványát, de konkrétan mégsem volt még szó a hálózati profilok ismeretéről.

  • TD-SCDMA 3G: 2010-2025 MHz; 1880-1920 MHz
  • GSM/GPRS/EDGE/3G: 850; 900; 1800; 1900 MHz

Tehát ha valaki arra adná a fejét, hogy rendel egy ilyet, az tudná használni. Én elgondolkoztam már rajta! Mosolygó arc

Természetesen szerepel a repertoárban a WiFi is. Nézzünk egy pár képet a böngészőről is.

A8i - 20

A8i - 21

A8i - 22

A8i - 23

A8i - 24

Ha már kínai operációsrendszer, akkor egyértelmű, hogy dukál egy TV vevő is az A8i-be, hiszen Kínában alap a földfelszíni adások vételére alkalmas antenna. Az eredeti cikk szerint nagyon jól, és jó minőségben működik a dolog.

A8i - 25

Ami a cikk íróját és engemet is meglepett, hogy a Sony Ericsson nem nyúlt a gyári zenelejátszóhoz, hanem hagyta úgy a gyárit, ahogy az van.

A8i - 26

A zenelejátszó használható, de alap, van ugyan szűrési lehetőség, borítómegjelenítés és még néhány beállítási lehetőség, de nincs equalizer.

A8i - 27

A képnézegető jól használható, és kihasználja a készülékbe épített gravitációs szenzort is, a lapozást 3D-s effektek teszik látványosabbá.

A8i - 28

A beépített videó lejátszó csak mp4 fájlokkal boldogul el, és abból is maximum 480p-s felbontásúakkal. A készülék egyébként viszi a 720p-s videókat is, bár csak diavetítés effekttel. Szomorú arc

A8i - 32

Az ismert adatok alapján elmondható, hogy nem lehet rossz készülék az A8i, más szempontból egy kuriózum a Sony Ericsson palettáján akárcsak Japán társai. Én szívesen kipróbálnám. Mosolygó arc

Forrás: Sina

Related Posts