Xperia X8 és Cedar: Megindult a szállítás

by jelcstamas

Xperia X8 & Cedar

A Sony Ericsson hivatalosan is bejelentette, hogy az Xperia X8 és GreenHaert Cedar elindult a boltokba.

Mint köztudott, az Xperia X8 a nagy X10 és a Mini páros közé van pozícionálva méret szempontjából, azonban az árcímke mérete az X8 esetében kisebb, ami betudható a kamera butításának. Funkcionalitás szempontjából azonban elvileg jobb, mint a Minik, ugyanis a nagyobb felbontású kijelző miatt több alkalmazás használható vele.

A korábbi frissítési mizéria újbóli megjelenése érdekében fontos közölni, hogy az X8 Android 1.6 OS-el érkezik, de még idén megkapja a 2.1-es frissítést egy kicsivel az X10 trió után.

A Cedar egyértelműen az alsó szegmensben indul, azonban szoftveres oldalon ez nem mutatkozik meg, hiszen semmivel nem tud kevesebbet, mint a zárt rendszerű Sony Ericsson nagyágyú, a W995. Hardveres oldalon viszont történtek bőven változások, hiszen csak 2 megapixeles kamerával rendelkezik, bár az VGA videofelvételre képes. Kijelzőjét is megcsorbították egy kicsit, hiszen csak 2,2 hüvelykes QVGA megjelenítő került a környezetbarát csöppségbe, bár az 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes, ami kategóriáját tekintve nagyon nem rossz.

Amit én még mindig nem tudok eldönteni, hogy Cedar most Elm kistesója, vagy Naite utódja.

Mindenesetre a lényeg az, hogy már csak napok kérdése, és nálunk is kapható lesz a két újdonság.

A legújabb Xperia X8 videó ITT; Cedar-é pedig ITT.

Forrás: Sony Ericsson Product Blog & Sony Ericsson GreenHeart Blog

Related Posts