Xperia X8 teszt a Mobilport oldalán

by Chabee

A Mobilport is tesztet közölt a Sony Ericsson legújabb, Androidos okostelefonjáról, az Xperia X8-asról.

A legnagyobb kritikát az készüléken futó Android rendszer frissítést kívánó 1.6-os verziójának mivolta kapta:

Amikor az X10 kijött, még csak-csak lenyeltük a békát, hogy nem éppen a legfrissebb Android van a készüléken. Aztán amikor később kijött a két X10 mini variáns, már kevésbé voltunk ilyen megértőek. Most pedig, immár a 2010-es esztendő negyedik negyedévében járva egyenesen felháborítónak minősíthető az, hogy egy zsírúj okostelefonon még mindig 1.6-os Android (Donut) futkározik. Ígérettel persze tele a padlás: az X8 hamarosan megkapja a 2.1-es (Eclair) frissítést, de csak valamikor azt követően, hogy az X10-esek megkapják a saját frissítésüket. 2.1 tehát csak később, és nagyon úgy néz ki, hogy 2.2 (Froyo) később sem lesz a telcsire.

A konklúzió nem túl meggyőző:

„Nincs meg benned az X-Faktor, nekem ez most valahogy nem jött át” – mondanám Shakirának, ha az éppen aktuális tehetségkutató műsor zsűrijében ülnék. Az X10-es Xperiák, ha nem is voltak tökéletesek, mégis valahol ott lobogott bennük a tűz, ami az X8-ból mára teljesen kiveszett.

Szabad a választás! Ha a következő három tényezőből kettő, de minimum egy stimmelne, akkor nagy siker lehetett volna az X8: korábban érkezik – nagyobb tudással bír – olcsóbb. Így azonban…

Related Posts