Android Market – Nálunk egyelőre mégsem lesznek fizetős alkalmazások

by jelcstamas

Android Market[6]

Pár napja felröppentek hírek, hogy hamarosan Magyarországon is elérhetőek lesznek a fizetős alkalmazások az Android Market-en.

A Google Magyarország azt nyilatkozta a HWSW-nek, hogy hazánk egyelőre 100%, hogy kimarad a szórásból sokak bánatára.

Egyes jelentések szerint a következő frissítési körbe Svédország és Magyarország is bekerülhetett volna, de Szilágyi Krisztina (a Google hazai PR menedzsere) elmondta, hogy hazánk az első nagy bővítési körből kimarad.

Nem hivatalos információk szerint a biztos befutók között van: Argentína, Belgium, Brazília, Finnország, Hong Kong, Izrael, Mexikó, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szingapúr, Dél-Afrika.

“A magyarországi bevezetéshez külső szemlélőként nézve egyébként minden feltétel teljesül, így csak a Google belső folyamatain múlik, hogy mikor is kapjuk meg a régóta várt frissítést. Az androidos mobilok száma ugrásszerűen nő az országban, a HTC csúcsmodelljeiből rendszeres volt bevezetés után a készlethiány. A HWSW információi szerint csak HTC-ből tízezer feletti mennyiség kelt el már 2 hónappal ezelőtt, illetve egy másik becslés alapján valószínűleg 15-40 ezer androidos mobil volt idén nyáron a magyar felhasználók kezében. Ez a szám azóta biztosan nőtt, hiszen több mobilszolgáltató is kiemelten hirdeti és akciózza androidos modelljeit, a Samsung és a Sony Ericsson pedig masszív reklámkampánnyal támogatta több készülékének bevezetését is.”

– HWSW –

“Az utóbbi napokban egyre több panasz érkezett több fórumba is a Markettel kapcsolatban. Sokan – többek között én is – duplán vagy akár triplán látnak egyes alkalmazásokat. Ehhez jön még az a “tünet” is, hogy néhány program nevében furcsa, távol-keleti írásjelek vannak. Szintén furcsa írásjelekkel találkozhatunk az app-ok leírásában is. Ettől függetlenül a telepítés megy, és a program is jól működik.”

– Android Rook –

Reméljük, hogy a következő frissítési körre nem kell ennyit várni, és hamarosan hazánkban is vásárolhatunk alkalmazásokat okostelefonjainkra, aminek elvileg minden feltétele megvan.

Forrás:

Egy kis adaléknak itt van az a sajtóanyag, amit a Google az Android fejlesztőknek küldött arról, hogy heteken belül új országokban lesznek elérhetőek a fizetős alkalmazások.

Hello,

We’re writing to inform you about some changes to Android Market that require your attention.

Over the next few weeks, we’ll be adding paid apps support for additional countries. If you have selected to publish your paid apps to all locations and intend to support all new locations as we expand the number of supported countries for paid apps, you don’t have to do anything.  If you have selected to publish your paid apps to all locations but intend to only target the currently supported 14 countries, please update your location selections to target these specific countries.

Please look for follow-up emails when we introduce paid apps support for specific additional countries in the coming weeks.  At that time, you’ll have the option to target these specific countries.

Thanks, and we look forward to continue working with you on Android
Market.

Sincerely,
The Android Market Team

A lényeget kiemeltem, amiben arról van szó, hogy az elkövetkező hetekben további 14 országban lesznek elérhetőek a fizetős alkalmazások.

Ha további információk jelennek meg a témában, természetesen jelentkezem!

Related Posts