A Sony Ericsson célja, hogy Android vonalon első legyen

by jelcstamas

Sony_Ericsson_to_Adopt_Sony_Branding_Identity_1

A csata az Android piaci részesedéséért egyre kiélezettebb kezd lenni, ami nem is csoda, hiszen az operációsrendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Google rendszerének köszönhetően két gyártó is megmenekült a szakadék széléről: a Motorola és a Sony Ericsson, hiszen az amerikai gyártó a 2010-es második negyedévet hosszú idő után nyereséggel zárta és a japán-svéd vegyesvállalat már az elmúlt két negyedévet zárta nyereséggel. Mind a két korábban dobogós gyártó többnyire Android OS-el érkező készülékeire támaszkodik, bár leginkább a Motorola, hiszen az elmúlt hetekben minden nap érkezik hír az amerikai gyártó új Android rendszerű készülékeiről. A Sony Ericsson is sokat szakított a Xperia X10SO-01b párossal a tortából, de a 2010 harmadik negyedéves jelentésében már előreláthatólag a Xperia X10 MiniMini Pro páros is érezhetően megmutatja magát, míg a negyedik negyedéves jelentésben már ott lesz a Xperia X8 is, ami szintén nagy sikerre számíthat, de akár itt említhetnénk az A8i-t is, bár ez nem Android rendszerű, de az OPhone valamelyest mégis ide köthető.

Na ez az amiről már nagyon régen tudunk, de azóta vannak újdonságok is.

A Sony Ericsson a felmérések szerint jelenleg már az Android torta 17%-át kiharapta magának, de Bert Nordberg kijelentette, hogy a közeljövőben az első helyre szeretne kerülni, amihez a 23%-ot kell elérniük.

Ezzel csak egy probléma van! Rendben van, hogy a Xperia X10 jól teljesített megjelenése idején, de mára az Android 1.6 sajnos már elavulttá vált. Szeptemberben érkezik a Xperia sorozatra a 2.1-es frissítés, azonban már az is kezd múltat idézővé válni, hiszen már a konkurens gyártók a 2.2-vel jönnek. Az X10 Mini párosnál még tart a hype, hiszen megjelenése óta sem talált ellenfélre a két miniatürizált X10. A Xperia X8 is jól kezdhet és előnyére válhat, hogy hetekkel megjelenése után jön a 2.1-es frissítés.

Azonban ezen cél eléréséhez egy kicsit többre van szükség, hiszen a Samsung is nagyon odatette magát, mind a közép, mind a felső kategóriában. Az LG is jól eltalálta az Optimus-t.

banner02_sonyx10.png

A Sony Ericsson-nak valami nagy dobásra lenne szüksége az első hely eléréséhez, valami olyanra, ami még nincs, ami új vevőket csalogathatna a gyártónak, leginkább a konkurenciától. Ennek a neve pedig a neve lehetne egy új brand is, méghozzá PlayStation. Ha tényleg kidobnának egy ilyen készüléket Android 3.0 rendszerrel a fedélzetén, akkor ténylegesen lenne lehetőség az első helyre. Természetesen ezt később meg is kellene tartani, ahhoz pedig folyamatos innovációra és újításra lenne szükség, azaz a Sony Ericsson-nak elengedhetetlen visszatérnie a régi újító vonalához, amikor még tudtak újat mutatni a K750-el, a W800-al vagy, hogy régebbről is említsek a T610-el.

Én szurkolok, de nem szeretném, ha a Sony Ericsson ismét eltunyulna a friss siker miatt.

Related Posts