Sony – Single wire interface technology

by jelcstamas

A Sony a tegnapi nap folyamán egy olyan hibrid átviteli technológiát jelentett be, ami a clamshell, azaz kagyló kialakítású készülékek élettartamát növelheti.

Sony - Single wire interface technology 1

A technológia lényege az, hogy a korábbi szalagkábeles megoldás helyett, egy rugalmas kábellel oldanák meg az adatátvitelt és az áramellátást a két főegység között.

A Sony célja, hogy minél hamarabb alkalmazzák ezt a technológiát, hiszen ezzel javulna a tervezési rugalmasság, a megbízhatóság és a mechanikai részek tartóssága is.

Annak érdekében, hogy a technológia minél hamarabb megtalálható legyen az eszközökben, már össze is állt a ROHM Corporation-el.

A Sony már mérési adatokkal is tudott szolgálni, ugyani a hivatalos sajtótájékoztatóban említést tesznek arról, hogy a megoldással 940 Mbps átviteli sebességet lehet elérni.

A technológia maximálisan a WVGA felbontású kijelzőket támogatja és a kijelző oldalán egy maximum VGA felbontású kamerát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet nagyobb kamera a telefonban, csak azt az alsó részre kell helyezni, azaz a billentyűzet mögé. Áramfogyasztása is elenyészőnek tekinthető, adattovábbítás során 10-80 mW, míg készenléti állapotban 0,3 mW. A japán óriás a működési hőmérsékletet –20 és +85 °C között határozta meg.

Reméljük, hogy minél hamarabb találkozhatunk a technológiával, hiszen már régen mutattak be clamshell Sony Ericsson készüléket Európában, Japánban mindennapos a kagyló kialakítás.

Sony - Single wire interface technology 2

Forrás: Sony Press

Related Posts