Sony Ericsson – Nem lesz több Symbian vagy Windows alapú telefon?

by jelcstamas

vs

Hamarosan nem lesz több Symbian vagy Windows Mobile alapú Sony Ericsson készülék? Bert Nordberg a The Wall Street Journel-nek adott interjújából legalábbis erre lehet következtetni.

A Sony Ericsson a továbbiakban kulcsfontosságúnak tartja az Android rendszerű készülékek gyártását, amin nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt két negyedév pozitív pénzügyi eredményeit legnagyobb részben a Xperia X10 triónak köszönheti és “csak” kis részben a Vivaz párosnak.

A mobiltelefon gyártó Sony Ericsson fenntartja a kulcsfontosságú kapcsolatot a Google Inc. Android platformjával, de valószínűleg abbahagyja vagy a Windows Mobile vagy a Symbian platformú termékek gyártását.”

Olvasható a WSJ hasábjain

Ebben nekem viszont pár dolog nem tiszta:

  • Symbian: tény, hogy az utolsó Symbian UIQ készülékek bukások voltak, tény hogy Satio-val sem váltották meg a világot, de ott van a Vivaz és a Vivaz Pro sikere. A Sony Ericsson végre sínen van a Symbian rendszerű készülékekkel. Miért most hagyná abba, mikor végre összedobtak egy jó készüléket?
  • Windows: rengeteget lehet hallani egy bizonyos WP7-el szerelt okostelefonról, amit a Sony Ericsson a pletykák szerint a Windows Phone leleplezése után fog bemutatni. A közeljövőben indul útjára Aspen is, amiről pozitív visszajelzéseket lehet hallani. Ezek fényében elmondható, hogy Windows fronton is jók az előrejelzések.

Mindezek után abszolút nem tudom, hogy most mi is a valóság, főleg annak a fényében, hogy a The Wall Street Journal nem a “hülyeségek” továbbítójaként ismert. Én részemről nagyon várom a fejleményeket, hiszen engem a Vivaz Pro nagyon meggyőzött a Symbian létjogosultságáról, tisztában vagyok vele, hogy a Windows rendszerű készülékekkel is lehet élni. Én hibás döntésnek tartanám az operációsrendszerek hanyagolását.

Forrás: Sony Ericsson Insider

Related Posts