Android 3.0 – Eddig mit tudni?

by jelcstamas

android 3.0

Az Android 2.2 Froyo bejelentésekor, már tudni lehetett, hogy a következő Google által fejlesztett operációsrendszer neve Gingerbread lesz.

Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ez nem a 2.3 lesz, hanem a 3.0! A továbbiakban az Android is (a mostani Symbian-hez hasonlóan: ^2; 3; ^4) kettészakad, ugyanis a 3.0-t csak a csúcskészülékek kaphatják meg, míg a 2.x rendszer a középkategóriás készülékeken teljesít majd szolgálatot.

Én nagyon bízok benne, hogy nem jut a korábbi Symbian S60 és a UIQ sorsára az Android, hisz az előbb említett rendszerek is inkompatibilisek voltak egymással.

Az Android 3.0 Gingerbread ajánlott minimum rendszerkövetelményei a mai csúcskészülékeknek felelnek meg: 1GHz-es processzor; minimum 512MB RAM; 3,5 hüvelykes WVGA kijelző (ez a minimum).

Továbbiakban az új rendszer már támogatni fogja az 1280*760 pixeles felbontást is, 4 hüvelykes vagy annál nagyobb kijelzők esetében. Változik a felhasználói felület is, állítólag hasonló lesz, mint ami a Google Nexus One-on jelenleg található. Mindezek mellett a médialejátszón is alapos átalakítás várható és megjelenik egy új szolgáltatás is, a zeneletöltés az Android Market-ből.

  • A bejelentés várható időpontja: 2010.10.15-16.
  • A megjelenés várható időpontja: 2010. november-december

Ha már itt tartunk, akkor nézzük meg, hogy a Sony Ericsson esetében lehet-e frissítésre számítani a specifikációk alapján. Igen! Méghozzá a Xperia X10 esetében. 1GHz-es processzor (megvan); 512MB RAM (hát itt van 576MB); 3,5 hüvelykes WVGA kijelző (4 hüvelykes 480*854 pixel).

Elvileg tehát nincs akadálya a dolognak, gyakorlatban majd kiderül. 🙂

Related Posts