Android – Márkák harca

by jelcstamas

Azzal már szerintem mindenki tisztában van, hogy az Android rendkívüli sikereket tudhat maga mögött. Rengeteg gyártó kísérletezik a legjobban használható készüléket elkészíteni és ezt természetesen minden márka más megoldással próbálja megoldani.

Android részesedés

Az AdMob felmérései szerint 5 nagy gyártó uralja az Android piacot, azaz pontosabban 4 gyártó és a Google. Az első 55%-os részesedéssel a HTC, a második a Motorola a maga 30%-ával, őt követi a Samsung 9%-al és a Sony Ericsson 5%-al és ötödik helyen a Google a maga 2%-ával. Minden más gyártó a maradék 2%-ban található.

Ha jobban belegondolunk, akkor a Sony Ericsson teljesítménye nem rossz, hiszen 3 Android készülékkel van piacon, amiből az egyik a napokban jelent meg. Biztonság kedvéért felsorolom, hogy melyik három készülékről beszélek: Xperia X10, X10 Mini és X10 Mini Pro. Ha a gyártó jobban ráfekszik a hasonló készülékek gyártására, akkor a Samsung-nak meglesz az oka a pánikra, főleg, hogy ők most leginkább a Bada készülékekre fognak koncentrálni.

Az AdMob egyúttal közzétette a legnépszerűbb Android OS-t futtató készülékek listáját is.

Android részesedés 2

Sajnos a legnépszerűbb Android készülékek között egy Sony Ericsson termék sem szerepel, de ami késik az nem múlik. 🙂 Hamarosan jön a Sony Ericsson Xperia X8, ami mind tulajdonságait figyelembe véve, mind az árát tekintve rendkívül versenyképes készüléknek tűnik.

Ha bővebben érdekel a téma, akkor ITT nézelődhetsz (angol)

Related Posts