Xperia – Android alkalmazások

by pappfer

Pár alkalmazás, amik hasznosak, ha X10 készüléked van. A képek ne tévesszenek meg, sima X10-en és a mini változatokon is ugyanúgy futnak az alkalmazások 🙂

BatteryTime Lite

A program kijelzi, hogy milyen munkamenetekkel hány órán át bírja még az akku. Az alul található csúszkát húzva megnézhetjük előre, hogy mondjuk 50%-nál mennyi. A program az X10-en érdekesen működött, nem nagyon adta vissza a valóságos időtartamot, de X10 mini-n teljesen a valóságot tükrözi a készenléti idő. Bár készenléti idő alatt azt érti az alkalmazás, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral otthagyjuk egy asztalon. Így valóban reális a 300 óra 🙂

Calculator

Egy tudományos számológép. Mi más lenne. Viszont a tudományosnál is tudományosabb, hiszen a készülék belső memóriája magasabb, mint egy tudományos számológépé, így magasabb szintű műveletek elvégzésére is alkalmas. Kicsit hülye sztori, de egy matek órán ezt használtam, és a tanárnő visszakérdezett, hogy honnan vannak nekem ilyen magas kitevővel ellátott hatványaim. Mikor elmondtam neki, eltiltott a telefonnal történő számolástól. Túl pontosra sikerültek a becsléseim.

Adobe Photoshop Mobile

Hát nem az igazi Photoshop, de meglehetősen jó képszerkesztő.

Lehet vágni, színezni, keretezni, kontrasztot állítani, élességet és még megannyi funkciót. Amiket én gépen el szoktam intézni a fotókkal, mielőtt feltöltöm őket valahova, azt el tudom itt is végezni. Szóval alap műveletekre képes, de rétegeket nem kezel. Minek is várnánk el, ez egy telefon, nem egy PC.

Google Goggles

A legnagyobb poén program, amit eddig használtam X10-en. A lényege, hogy vonalkódot, emblémát, ismert objektumot (épület, autó, stb) lefotózva a képet egy szerverre küldi, ahol kiválasztja a hasonlókat, ez alapján információkat szolgáltat nekünk. Például mikor ezt a Sony Ericsson logót lefotóztam, kidobta a gyártó honlapját, a Portálunk fórumát és megannyi GSM üzletet, ahol Sony Ericsson készülékeket lehet venni.

Vannak még alkalmazásaim bőven, mára csak ennyi fért bele.

Related Posts