Roaming háború – Telenor vs. Vodafone

by jelcstamas

Telenor_VS_Vodafone

Úgy tűnik, hogy a szolgáltatók a roaming díjak csökkentésével próbálják magukhoz csalogatni az új előfizetőket, vagy maguknál marasztalni a régieket! Ez kinek jó? Hát nekünk! Most a Telenor és a Vodafone csökkentette a roaming díjakat, de mind a ketten más utakat járnak. A Telenor csökkentette a külföldi internetezés árát bizonyos országokban, míg a Vodafone egy új szolgáltatással bővítette a kínálatát ami a hívásokra korlátozódik. Nézzük őket szépen sorban.

Telenor:

  • Május 18. A Telenor csökkentette az adatroaming díjakat az EU-s országokon belül: 59 Ft/0,1 megabájt (kártyásoknak és előfizetéseseknek egyaránt).
  • Július 1. A Telenor kiterjesztette az EU-s adatroaming díjakat Horvátországra, Szerbiára és Montenegróra, de mindezt csak szeptember 30-ig (kártyásoknak és előfizetéseseknek egyaránt).

Részemről ez üdvözölendő lépés, azonban ez még mindig drága, méghozzá nagyon! Kétlem, hogy valaki is hajlandó ennyi pénzért internetezni, hiszen 1MB így is 590 Ft-ba kerül, ami jó esetben is 2 oldal betöltésére elegendő Opera Mini segítségével, bár ha egy eszméletlenül fontos e-mail-t kell megnéznünk legalább nem megy rá a gatyánk. 🙂

Összehasonlításképpen a Vodafone-nál 50MB kerül 3200 Ft-ba, bár ezt 24 óra alatt el kell használnunk. A T-Mobile-nál pedig van egy EU Net 50MB csomag, ami az EU-n belül, Norvégiában, Lichtensteinben és Izlandon 50MB internetezést tesz lehetővé 4190 Ft-ért, de itt is csak 24 órás csomagról van szó!

A Telenor akciójáról bővebben ITT olvashatsz!

Nézzük a Vodafone akcióját is!

Vodafone: – Passport hetijegy

A Vodafone Passport hetijegy akciója már nem semmi, ugyanis a csomag lehetővé teszi, hogy 1990 Ft-ért hét napon keresztül a megszokott magyarországi árakon telefonálhass külföldön. Ez a szolgáltatás érvényes az EU-n belül, valamint Svájcban, Horvátországban és Törökországban. A csomag egymás után többször is megrendelhető, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy maximum 200 perc áll a rendelkezésünkre, aminek elérésekor SMS-t kapunk a Vodafone-tól.

A T-Mobile esetében a roaming díjak nagyon kuszák, ahány ország annyi ár, tehát ha konkrétan érdekel egy ország arra ITT rákereshetsz! A Telenor-nál az EU-s országok hívása 151,4 Ft, míg a hívásfogadás 66,9 Ft.

Ezek fényében elmondható, hogy ebből a csatából a Vodafone jön ki győztesen. A piros szolgáltató akciójáról bővebben ITT olvashatsz!

Nem lepődnék meg, ha napokon belül a T-Mobile is csatlakozna a harchoz.

Related Posts