make.believe – Összefoglaló

by pappfer

Eddig jó pár hónapnyi tesztelést tudhatok magam mögött, az eddigi zászlóshajók fordultak meg a kezeim között. Kértek többen is privátban arra, hogy rangsoroljam, illetve röviden értékeljem az egyes készülékeket.

Így hát a rangsorom:

  1. X10 mini pro
  2. Vivaz
  3. X10
  4. X10 mini

Ami nélkül nem teljes a lista, az a Vivaz pro. Tamás kolléga után nálam landol a készülék, így meg fogom tudni mondani, hogy vajon jobban teljesít e, mint az Androidos, QWERTY-s törpekészülék.

Mik a feltételek, ami alapján rangsorolok?

A megbízhatóság, a kezelhetőség és a felhasználói élmény. Megbízhatóság alatt értem az akku élettartamát, a kijelző olvashatóságát, a készülék alapvető kommunikációs csatornáinak zavartalan működését (pl. hallom azt, akivel telefonálok).  Kezelhetőség alatt a szövegbevitelt, menürendszer felépítését, a tartalmak egyértelműségét értem. Felhasználói élmény pedig minden más. A készülék sebességétől kezdve a kamerán át a zenelejátszásig minden.

Röviden a készülékekről:

X10 mini pro: Szerintem a piacon kapható legjobb Sony Ericsson jelen pillanatban. QWERTY, Android, praktikus méret, gyors és optimalizált szoftver. Az Android Market megfelelő használatával és kis odafigyeléssel a legjobban személyre szabható készüléket kaphatjuk eredményül. A cserélhető színes hátlap csak hab a tortán.

Vivaz: A Symbian S60 5th Edition rendszert futtató készülékben az egyszerűsége és a kirobbanóan jó kezelhetősége fogott meg. A HD videofelvétel egy érdekes opció, nem hasznos, de szemkápráztatók a videók. A kiforrott Symbian rendszer személyre szabhatósága, a képernyő pontossága eléggé meggyőző volt számomra. Legjobb választás lenne, ha nem ismertem volna meg az X10 mini pro-t. Epekedve várom a Vivaz pro-t.

X10: A Timescape és Mediascape alkalmazások itt debütáltak és lopták magukat a szívembe. A készülék előnye a kijelzőjének pontossága és olvashatósága. Hátránya a mérete és az akkumulátor kapacitása. Mindemellett az 1.6-os rendszer kiforratlansága.

X10 mini: Életemben ennyit nem szenvedtem még sms-írással, mint az X10 mini esetében. Aranyos, meg kicsi és trendi, mindemellett Androidot futtat és rajta van a csodálatos Timescape alkalmazás, de nem kéne.

A lista még közel nem végleges, hiányzik még a Vivaz pro, ráadásul amint az X10 termékcsalád megkapja a 2.1-es Android rendszerre történő frissítést, minden tesztkészülék újra landol itt a Sony Ericsson Portál make.believe blogján.

Véleményeiteket és észrevételeiteket várom a fórumban, a megfelelő topikjában, azaz itt. További jó olvasgatást, remélem tudok segíteni tapasztalataimmal a célszerű és ésszerű készülékválasztásban.

Related Posts