Xperia X10 mini – Benyomások

by pappfer

Végre véget ért az érettségi időszak, bár én három alkalommal megyek, de egy legalább le van tudva, szóval van időm írni az első benyomásokról, ráadásul a kérdésekre is tudok válaszolni, amit kaptam tegnap este.

Jó dolog ez az X10 mini, de nekem nem kéne. Aranyos, hogy kicsi, élvezem cserélgetni a hátlapokat, szeretem hogy elfér a zsebemben, de nagyon sok hátránya van.

  • Az akku. Ebben a készülékben se bír egy napnál többet. Szomorú vagyok, úgy gondoltam, hogy a kisebb készülék kevesebb energiaszükségletet takar.
  • A WiFi. Nem működik. Ha talál hálózatot, akkor fél perc múlva el is veszti. Ha új hálózatot akarok hozzáadni, akkor legalább 2 percig keresi. Lassú és nem stabil.
  • Az adatforgalom. Ha hozzá se nyúlok a készülékhez, akkor napi 5-6 MB-nyi adatforgalmat generál, szemben az ugyanilyen beállításokkal használt sima X10-zel, ami csak 1-2 MB-ot fogyasztott egy nap.
  • A zenelejátszó. Nincs ismétlés, nincs szabadon összeállított kedvencek lista. A legtöbbször játszott számok lesznek a kedvencek és kész. A fülhallgató pedig enyhén szólva zenész füllel borzalmasan dobozhangon szól.
  • A kapcsolódás (USB) és a töltés nehézségekbe ütközik. A slotot fedő gumit lehetetlen köröm nélkül kibontani. Kész küzdelem a készüléket töltőre dugni.

Kíváncsi vagyok a mini pro-ra, amit jövő hét elején kapok meg. Amit bánok, hogy nem a Vivaz pro, mert az eddigi tesztkészülékek közül nekem a Vivaz tetszett a legjobban. Nem jön be ez az Android dolog, bár a Timescape kétségkívül jó felület és a Market is tág körben biztosít alkalmazást, de még vannak az 1.6-nak gyermekbetegségei, amiket ugyan már javítottak, de a frissebb rendszerekre még nem érhető el frissítés.

Ha nem erőltetnék az egyedi GUI-t, akkor már járhatnánk magasabb szintű rendszereknél, és akkor biztosan kellemesebbek lennének az Xperia készülékek.

Related Posts