Sony Ericsson együttműködés a veszélyes anyagok ellen

by jelcstamas

eu_zaszloA Sony Ericsson szövetségre lépett az Acer-rel, a Dell-lel, a HP-val, a ChemSEC-kel, a Clean Production Action-nel és az Európai Környezetvédelmi Hivatallal annak érdekében, hogy az Európai Parlament 2015-től betiltsa a mérgező anyagok felhasználását a szórakoztató elektronikai termékekben.

A legfőbb cél , hogy az Európai Unió szigorítsa a RoHS-t, azaz a veszélyes anyagok alkalmazását korlátozó irányelvet.

Jelenleg a RoHS korlátozza egyes nehézfémek és a polibrómozott gyulladáskésleltető anyag két fajtájának az alkalmazását, azonban a Sony Ericsson a szövetség más tagjaival karöltve minden BFR összetevő és műanyag, PVC anyag korlátozását sürgeti, ugyanis ha ezeket az anyagokat nem megfelelő hulladékgazdálkodási módszerekkel semmisítik meg, például elégetik, akkor veszélyes, emberre ártalmas kémiai anyagok keletkeznek.

Mindehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a Sony Ericsson már az elmúlt 18 hónapban olyan eljárást használ, melyek nem tartalmazzák ezeket a veszélyes anyagokat, hiszen a helyettesítő anyagok elérhetőek.

post-divider

„A Sony Ericsson kötelességének tekinti, hogy teljesen kivonjon minden halogénezett gyulladáskésleltető összetevőt termékeiből. Mára szinte az összes brómozott gyulladáskésleltető anyag felhasználását sikeresen korlátoztuk – mondta Daniel Paska, a Sony Ericsson környezetvédelmi szakértője. – Úgy gondoljuk, az elektronikai iparág kötelessége, hogy minél előbb helyettesítő anyagokat találjanak a BFR és PVC összetevők pótlására. Fontos, hogy az uniós döntéshozóknak irányt mutassunk ebben az ügyben, ezért sürgetjük az RoHS-irányelv szigorítását.”

green

„A Sony Ericsson számára fontos, hogy olyan termékeket állítson elő, amelyek a lehető legjobb környezetvédelmi teljesítményt nyújtják az egész iparágban – mondta Mats Pellbäck Scharp, a Sony Ericsson vállalati fenntartható fejlődésért felelős vezetője. – Ezért is támogatjuk kiemelten a szigorú környezetvédelmi törvényeket. Emellett már korábban bevezettük a GreenHeart™ úttörő fejlesztésű telefonok egész sorozatát, amelyek fenntartható anyagokból és eszközökkel – többek közt újrahasznosított műanyagból, vízbázisú festékkel – készülnek és energiatakarékos töltővel rendelkeznek. A Sony Ericsson célja, hogy 2011-es portfóliójának többsége megfeleljen saját GreenHeart™ előírásainak.

A Sony Ericsson mára kivonta termékeiből a PVC technológián alapuló anyagokat, és jelentősen visszaszorította a halogénezett gyulladáskésleltető összetevőket is.

sony-ericsson-the-greenheart-project

Forrás: Sony Ericsson Pressreleases

Ha érdekelnek hasonló cikkek, ajánlom figyelmetekbe a Sony Ericsson hivatalos GreenHeart blogját is.

post-divider

0 comment
0

Related Posts