Sony Ericsson modellek microSD foglalattal

by pappfer

A Sony Ericsson gyengülését a szaksajtó már hosszú ideje megjósolta, ugyanis a vállat vezetése az iparági szabvánnyá váló megoldások helyett továbbra is saját technológiákat próbált rákényszeríteni a vásárlókra, miközben választás elé is állította őket, hiszen a zenélésre kiélezett Walkman termékvonala általában fixfókuszos kamerát, a Cyber-shot szériája pedig gyengébb fülhallgatót kapott, ráadásul a konkurens ajánlatokhoz hasonló fejlett videórögzítésre egyetlen modellje sem volt képes.

A múlt héten leplezett Entertainment Unlimited termékek első három tagja, a Yari, Aino és Satio azonban egy egészen új irányt képvisel, ahol a jó hangzás, GPS, WLAN és az autofókuszos kamera jelenléte végre nem zárja ki egymást, sőt a jövevények M2 helyett microSD bővítőhellyel is rendelkeznek. A Trusted Reviews kérédésre Fortuné Alexander, a Sony Ericsson marketing igazgatója hivatalosan is megerősítette, hogy a gyártó a jövőben microSD memóriakártyákat fog csak használni, vagyis a Sony-féle Memory Stick végleg kikerül a repertoárból. A cég egyébként februárban azt is bejelentette, hogy rövidesen átáll a microUSB töltő és adatkábel használatára, valamint szabványos 3,5 milliméteres Jack aljzat alkalmazása is általánossá válhat.

Az egyetlen negyedév alatt 358 millió dollár üzemi veszteséget felhalmozó Sony Ericsson tehát kezd ráébredni arra, hogy nem érdemes az árral szemben úszni, ám az év végére tervezett új termékek piaci fogadtatása egyelőre igen kérdéses, hiszen a japán-svéd gyártó rendszeresen túlárazza készülékeit, mely az éles versenyhelyzetben nem tűnik szerencsés lépésnek. A Sony Ericsson mellett a Sony is igen nehéz helyzetben van, hiszen az elmúlt évben közel egymilliárd dolláros üzemi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Forrás: Mobilarena

Related Posts