A Sony Ericsson támogatni fogja a JavaFX™ Mobile-t

by pappfer

2009 február 12-én a Sun Microsystems bejelentette a JavaFX™ Mobile technológiát. A JavaFX gazdag tartalmakkal és szolgáltatásokkal bír és a Sony Ericsson támogatja ezt.

A Sony Ericsson elkötelezte magát arra, hogy megvalósulhasson egy innovatív és erélyesen működő felhasználói élmény a fogyasztók számára.

mondta Rikko Sakaguchi, a vállalat alelnöke és a fejlesztői részleg vezetője.

Úgy látjuk, hogy a JavaFX tökéletesen beleillik a mobil szoftver stratégiánkba, hogy könnyebbé tegye az otthoni és a saját fejlesztőink számára egyaránt, hogy kiváló, innovatív és kifejező mobil alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozzunk létre. A Sony Ericsson azt várja, hogy a JavaFX nagy hatással lesz a mobil tartalom területére és azt tervezi, hogy jelentős szerepet szán a JavaFX programok fejlesztésének.

Mi az a JavaFX™ Mobile?

A mobiltelefonokon a JavaFX a Java™ ME (Micro Edition) technológiát használja. A Sun Microsystems sajtóközleménye szerint a Java platform több, mint 2,6 milliárd mobiltelefonon van jelen és 6,5 millió szoftver fejlesztő támogatja, ezzel a világ legnagyobb és legerősebb mobil platformjává téve azt.

A JavaFX a jelenlegi Java ME technológiát bővíti ki, segítségével könnyebben hozhatók létre gazdagabb és innovatívabb tartalmak, melyek mind az alkalmazásoknál, mind a játékoknál nagyobb élményt biztosíthatnak majd..

Továbbá a JavaFX-ben a fejlesztők már hozzáférhetnek a Java ME kiforrott és nagyon bevált biztonsági modelléhez és telefon specifikus képességekhez is, mint például a telefonkönyv, Bluetooth, kamera, stb.

Természetesen a fejlesztéshez a Sun egy SDK-t (szoftver fejlesztői készlet) is biztosít, mely letölthető a JavaFX hivatalos oldaláról.

Related Posts