Nehéz évre számít a Sony Ericsson elnöke

by pappfer

A Sony Ericsson elnöke, Hideki ‘Dick’ Komiyama 2009 végére 5-6%-os csökkenést vár az eladások terén, ami szerinte azért lesz mert a vásárlók kevesebb mobiltelefont vesznek majd a világban történő gazdasági események hatására.

De Komiyama – aki azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a vállalat 2009-es becslését a hónap végén – úgy gondolja, hogy a Sony Ericsson valószínűleg tartotta a 8 százalékos globális piaci részesedését a negyedik negyedévben.

„Mások szétesnek, mi pedig felfelé tartunk” – utalt ezzel a riválisaira, mint a Motorola és az LG.

Bár a Sony Ericsson a harmadik negyedévben megelőzte a Motorolát, így a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártója lett, a felívelést nem a saját fejlesztéseinek tudhatja be, hanem a riválisai még gyengébb szereplésének.

A harmadikok lettünk a harmadik negyedben, de szeretném, ha 2011-re önerőből tudnánk harmadikok lenni, anélkül, hogy attól függenék, hogy versenytársak botladoznak

Elképzelhető, hogy ezután a felsőkategóriás készülékekre öszpontosít majd a Sony Ericsson, mivel azok nagyobb profitot hoznak, mint az olcsó telefonok. Ugyanakkor arról is beszélt Komiyama, hogy vannak olyan régiók, ahol nem szabad csak a felső kategóriára összpontosítani, hanem meg kell találni az egyensúlyt a felső- és alsókategóriás készülékek gyártása között.

Azt is elmondta az elnök, hogy vállalata új okostelefonokat készít 2010-re, de nem árult el részleteket.

Jelen pillanatban heves esőzáporok alatt vagyunk. Menedéket kell találnunk. Ha megtaláltuk, akkor elindulhat a gyógyulás.

Forrás: Reuters

Related Posts