Maximys válaszol

by pappfer

A SEMC Blogon lehetett kérdéseket feltenni a blog vezetőjének a Sony Ericsson jövőjével és készülékeivel kapcsolatban. Íme a magyarra fordított kérdéssor a válaszokkal.

Kérdés: A Sony Ericsson még fejleszti az UIQ platformot? Mikor láthatunk legközelebb új UIQ felülettel megáldott telefonokat a bemutatókon?
Kérdés: Lesz új UIQ platform?
Kérdés: A Sony Ericsson továbbra is az UIQ megoldásait fogja használni a telefonjaiban?
Kérdés: Elképzelhetünk bármiféle új UIQ modellt (talán már UIQ 4?) vagy érintőképernyős telefont a következő bejelentés alkalmával?
Válasz: Nem tudom, véleményem szerint a Sony Ericsson abbahagyta az UIQ technológia fejlesztését.

Kérdés: Mikor fogja a Sony Ericsson bemutatni a következő érintőképernyős Walkman mobilját?
Válasz: Jövőre lesznek új érintés-érzékeny technológián alapuló Sony Ericsson modellek.

Kérdés: Igaz az, hogy a felek közti ellentét felemésztheti a Sony Ericssont?
Válasz: Nem, ez nem igaz.

Kérdés: Mikor látunk egy teljesen új Sony Ericsson-t? (Olyat, ami nem ráncfellvart mobil.) Elképzelhető-e egy új platform megjelenése? (Kate, Filippa, Rika, stb – mind A200 lenne?)
Válasz:
Szerintem még korai beszélni ilyesmiről. Az említett prototípusok mind A200-as felülettel rendelkeznek.

Kérdés: Folytatódik a Walkman/Cyber-shot vonal különválasztása, vagy a gyártó felhagy az eddigi módszerekkel és inkább minden telefonjuk „all-in-one” típusú lesz?
Válasz: Semmi ilyenről szó nincs. A Sony Ericsson folytatni fogja a szériák különálló fejlesztését. A Walkman mobilokba jó zenelejátszó míg a Cyber-shot mobilokba jó kamera fog kerülni, pont mint eddig. Amúgy már van ilyen „all-in-one” telefon, méghozzá a W902, melyben megtalálható a legújabb zenelejátszó és a jó kamera is.

Kérdés: Lesz utódja a K800/K810-nek?
Válasz: Persze, a Kate kódnéven futó modell lesz a továbbfejleszett változatuk, ráadásul belsőre és külsőre is hasonlítani fog a két említett telefonra.

Kérdés: Tényleg létezik már a Walkman 4 vagy ez csak pletyka?
Válasz: Igen, létezik.

Kérdés: Fog a Sony Ericsson fejlettebb kamerákat tenni nem Cyber-shot telefonokba?
Válasz: Igen. 2007-ben bemutatta a W960-t (első 3,2 megapixeles Walkman), idén a W902-t (első 5 megapixeles Walkman) és 2009-ben ez a tendencia folytatódni fog.

Kérdés: Lesz-e több firmware frissítés a következő modellekhez: K850i, W910i, W890i, W960i, K660i, Z770i?
Válasz: A 2008-as modellek szinte már mind rendelkeznek utóddal (K850i – C905, T650i – T700, W580i – W595, W910i – W705) A W890, K660 és Z770 utódai később jönnek, ám a W960-nak nem lesz direkt folytatása.

Kérdés: Felhagy végre a Sony Ericsson a használhatatlan Fast-port használatával és esetleg elkezdi e használni a mini/microUSB-t?
Válasz: Semmi esély arra, hogy a gyártó végleg felhagyjon a Fast-port használatával, ám képes erre, például az J132 és az X1 esetében is megtette.

Kérdés: Hogy lehet azt elképzelni, hogy a C905 utódján (Hikaru) már most dolgoznak, mikor a C905 még szinte gyerekcipőben jár?
Válasz: Hikaru nem lesz a C905 utódja. Mellesleg, ha a C905-öt bármikor is le akarják majd cserélni, az legközelebb egy év múlva várható.

Remélem olvasható, ha valami probléma lenne a fordítással, akkor jelezzétek a kommentekben 🙂

Forrás: SEMC blog

Related Posts