A Sony Ericsson és a Google Android

by pappfer

A Sony Ericsson tanulmányozza az Android rendszert, de még nem döntött mellette.

A fenti mondatot Dick Komiyama, a Sony Ericsson elnöke mondta szerdán Lund városában, Svédországban.

Feltétlenül ismerkedünk ezzel a lehetőséggel, holott nem vagyunk abban a helyzetben, hogy érdemben foglalkozzunk vele.

– folytatta Komiyama amikor az újságírók a Google mobil-operációs rendszeréről, az Androidról faggatták. Ugyanakkor az elnök leszögezte, hogy a Sony Ericsson már részese a Symbian Alapítványnak, mely június óta 40 céget is magához csábított.

Ugyanakkor Mats Lindoff, a Sony Ericsson technológiai vezetője a Koppenhágában tartott rendezvényen számolt be arról, hogy a cége valóban tanulmányozta a Google nyílt platformját, ám komoly fenntartásai vannak ezzel kapcsolatban így a közeljövőben egészen biztosan nem várható ilyen készülékek piaci bevezetése. Az ok nagyon egyszerű: az Android platformja egyértelműen a Google szolgáltatásairól szól, vagyis annak alkalmazása egyet jelent a szolgáltatások teljes átadásáról, márpedig a japán-svéd gyártó szívesebben kínálja a saját megoldásait.

Kedden került le a lepel az első Android telefonról, melyet a német Deutsche Telekom forgalmaz majd. A G1 telefont a HTC csoport készítette és állítólag ez lesz az igazi válasz az iPhone-ra. A telefon érintőképernyős, számítógép-szerű billentyűzettel rendelkezik és van benne Wi-Fi.

Forrás: Reuters, Mobilaréna

Related Posts