Hivatalosan is megérkezett a Sony Xperia Z4

4

A sok kiszivárgott kép és pletyka után végre hivatalosan is megérkezett a Sony legújabb zászlóshajója, az Xperia Z4. Ahogy az a képeken is jól látszik a Sony megtartotta a már megszokott dizájnt.

xperia z4

A készülék – az Xperia Z3-hoz hasonlóan – 5,2 hüvelykes kijelzőt (fullHD felbontással), fém keretet, Hi-Res audio támogatást, és 25mm-es kamera lencsét kapott (kamera felbontása is maradt 20,7 MP-es). Az Xperia Z4 viszont vékonyabb fém kerettel rendelkezik, ami kevesebb, mint 7 mm-es, illetve sokat erősödött az előlapi kamera is, ami immár széles látószögű lett, és több funkciót is kapott, az egyik ilyen a képstabilizátor, egy másik az időzítő, így tökéletesen alkalmas selfie-k készítésére.
Az Xperia Z4-et egy 64-bites 2 GHz-es nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 processzor hajtja, és 3GB RAM található benne. Belső memóriája 32GB, mely akár 128 GB-os microSD kártyával is bővíthető. A telefon por- és vízálló. Akkumulátora 2930 mAh-s. Fekete, fehér, réz és aqua zöld színekben kerül majd forgalomba.

A készülék idén nyáron startol Japánban, egyelőre nincs arról információ, hogy kiadják-e más piacra, azonban elég valószínű, hogy ha nem is pont ugyanez a készülék, de valami kísértetiesen hasonló párja érkezik majd hamarosan Európába is.

 • atus

  Azt hittem végre érdemes lesz lecserélnem a Z – met de semmi QHD meg spéci feature. 🙁

  • majko

   És azt elárulod, hogy mi értelme a QHD-nak a fölösleges hw és akku terhelésen kívül? 🙂

 • atus

  Sejtettem hogy ilyen választ kapok. 😀 Mert ha már elérhető a technológia egy csúcsmodellbe csak bele férhetne… Azért van a HW hogy terhelve legyen….

  • majko

   De mi értelme van, ha szabad szemmel sem látod a különbséget, csak ha pár centiről nézed őket? Semmi szerintem. Ráadásul az s810 is könnyebben boldogul az fhd-val, nem fog annyira melegedni(pedig sajnos nagyon melegszik),tovább bírja az akkumulátor is majd. Az egyszerű embert meg lehet vele vezetni, aki csak a számok rabja. 🙂 De érdemben nem ad annyit a telefonhoz, amennyit elvesz máshonnan. Mivel most nem terheli annyira a vasat, tovább marad használható sebességű a telefon. A kevesebb néha több! 🙂